S-a dat startul pentru executarea reşiţenilor care au datorii la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impozitele se pot plăti la ghişeele din centrul oraşului şi din cartierul Lunca Bârzavei
Impozitele se pot plăti la ghişeele din centrul oraşului şi din cartierul Lunca Bârzavei

După ce reşiţenii au avut destul timp să-şi achite taxele şi impozitele până la sfârşitul lunii septembrie fără a plăti penalităţi, Serviciul de Executare Silită şi Urmărire a Bunurilor a plecat să recupereze sume restanţe. Săptămâna trecută au fost întocmite 19 dosare pentru persoanele juridice care au datorii.

 „Au fost comunicate un număr de 327 somaţii pentru recuperarea creanţelor repezentând amenzi şi impozite neachitate în termenul legal de către debitori“, ne-a informat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. De asemenea, angajaţii serviciului de recuperare a banilor au trimis15 adrese de înfiinţare a propririi în vederea efectuării reţinerilor din salariu.

Impozite pentru casă şi maşină
Dacă în 2009 au fost colectaţi aproximativ 12 milioane de lei, până la începutul lunii august au intrat la bugetul local mai mult de 15 milioane de lei. Impozitele fără penalităţi arătă astfel, pentru un autoturism cu o capacitate de 1.389 de centimetri cubi, reşiţenii scot din buzunar 56 de lei, iar pentru unul de 1.598 de centimetri cubi, 64 de lei. Pentru un apartament din zona centrului civic, de 52 de metri pătraţi, reşiţenii vor plăti 120 de lei, iar pentru unul de 66 de metri pătraţi, 154 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite