Romeo Dunca a stabilit vinovăţia şpăgarilor din Primăria Zăvoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunca este convins că toţi cei opt învinuiţi au o parte de vină
Dunca este convins că toţi cei opt învinuiţi au o parte de vină

Omul de afaceri căruia i s-au cerut 50.000 de euro pentru a fi lăsat să investească pe Muntele Mic s-a antepronunţat, el judecându-i pe cei opt inculpaţi în dosarul de corupţie în funcţie de implicarea fiecăruia. Romeo Dunca s-a întâlnit cu localnicii din Zăvoi, ca să le explice cum s-a ajuns în această situație.

Romeo Dunca le-a povestit mai întâi procurorilor DNA despre condiţiile pe care primarul comunei Zăvoi, Antonie Bunei, i le pune pentru ca visul său, o staţiune montană adevărată pe Muntele Mic, asemănătoare cu cele din Alpi, să i se îndeplinească. Înainte ca toţi cei opt inculpaţi în dosarul de corupţie să fie audiaţi de judecătorii Tribunalului Caraş-Severin, omul de afaceri explică locuitorilor satelor de la poalele munctelui de ce s-a ajuns aici.


“Eu nu am făcut altceva decât să-mi apăr drepturile. Omul cel mai vinovat pentru toate astea nu se regăseşte în dosar. Este votba de Horaţiu Buna, artizanul şiretlicurilor şi instigării la comiterea de infracţiuni. El este beneficiarul întregului scandal. Apoi e primarul, care a fost capul răutăţilor. Primarul mi-a cerut 50.000 de euro şi am negociat cu el, ajungând până la urmă la 47.000.

Horaţiu Buna dăduse şi el şpagă, mi-a spus primarul. Chiar şi primarul spune în rechizitoriu că de la mine a primit prune, de la el a primit pruni, dar că a niciunul dintre noi nu a dat tot”, a declarat Dunca.


Au intrat în afaceri murdare
    Pe o scară a vinovăţiei, în opinia lui Dunca ar urma “cei care l-au primit sub umbrela politică şi au închis ochii la tot ceea ce a făcut”. Apoi îi menţioanează pe cei doi fii ai primarului, Silviu şi Niţu. Urmează Ioan Gherga. “Multă vreme am crezut că el se implică pentru că vrea să se realizeze ceva pe munte.

Ulterior am aflat de la organele de urmărire că el a intermediat de fapt şpaga pentru că primarul i-a acordat foloase necuvenite, mai exact, l-a ajutat să dobândească un teren de 8.500 de metri pătraţi în Poiana Mărului. Ştia foarte bine pentru ce sunt cei 17.000 de euro şi a încercat să-l bage şi pe domnul Lungu, care are şi el o parte de vină. Lungu şi Firuţ au fost tot timpul la comanda primarului, ei au muncit cel mai mult”, a mai spus Romeo Dunca.

În aceste afaceri murdare au existat şi victime colaterale. “Doamna Maria Grozav este imaginea tipică a victimei. Ea a trebuit să accepte mizeria şi compromisul la care a forţat-o primarul. A fost constrânsă, are vina minimă. Dacă Siviu Bunei nu m-ar fi trimis la ea, nu ar fi făcut parte acum din acest dosar”, susţine Dunca.


I-a crescut copiii lui Dunca!   
Gherga n-a vrut să-i rămână dator lui Dunca. “Eu recunosc că am fost naiv. Indiferent ce mi s-ar întâmpla, în viaţa mea n-o să-l iert pe omul ăsta. M-a atras într-o cursă, am crezut în el mai mult ca în fratele meu. A stat ani de zile la mine în casă, pot să spun că i-am crescut copiii. Am fost tras pe sfoară crezând că este vorba de nişte tranzacţii de pământ, altfel nu mă amestecam.

Am făcut treaba asta pentru că am crezut că se face ceva pentru dezvolotarea muntelui şi nu mi-am dat seama că, nici el, nici Buna, nu au bani. Au găsit nişte italieni pe care îi păcălesc”, a afirmat Gherga.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite