Romeo Dunca este acuzat că face afaceri cu bani murdari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri este atacat violent de cei pe care i-a dat pe mâna DNA-ului. Trimis în judecată în scandalul şpăgii de la Zăvoi, Ioan Gherga susţine că denunţătorul Romeo Dunca şi-a făcut un obicei din a împărţi bani negri.

Denunţătorul şpăgarilor din Primăria Zăvoi, omul de afaceri Romeo Dunca, este acuzat dur de unul dintre cei care vor trebui să dea socoteală în faţa legii pentru complicitate la dare şi luare de mită în dosarul primarului Antonie Bunei. Ioan Gherga susţine că a căzut victimă nevinovată în jocul banilor murdari şi că Dunca, fostul său bun prieten, a pus totul la cale de la bun început. “Vă spun eu tot adevărul despre acest caz. Dunca promite la toată lumea mită. Dă o parte şi, când se vede cu mâţa în sac, îi bagă în puşcarie. Bunei nu e primul caz. E cel mai mare impostor, e omul care corupe cel mai mult. Eu recunosc că am fost naiv şi m-a atras într-o cursă”, acuză Gherga.


Acuzaţii respinse

    Cel mai vechi hotelier de pe Muntele Mic susţine că oferirea de bani negri pentru succesul în afaceri este o practică obişnuită pentru Romeo Dunca. “Dă mită în toate părţile. El mi-a spus că a dat mită şi la Comunitatea de Avere, un Jeep. Asta de ce nu declară? Mi-a spus el: „uite, am dat un Jeep la ăla şi mă va susţine, n-o să am treabă cu el. Prin luna noiembrie a anului trecut, când l-am dus la Zăvoi pentru a se întâlni cu primarul, mi-a spus că dăduse 3.000 de euro la oamenii de la Poiană, ca să-l lase să facă ilegal o cabană pe pământul păşunii lor. Şi mai dăduse 3.000 înainte, tot el mi-a spus”, afirmă Ioan Gherga.
    Romeo Dunca neagă însă toate acuzaţiile ce i se aduc. „Eu nu am mai dat mită nimănui. Când a trebuit să dau mită, am sesizat organele. Că el vrea acum să-şi apere pielea, e treaba lui. N-am avut ce să fac, am fost târât în asta şi am fost constrâns să pun botul”, susţine Dunca. În ceea ce priveşte jeepul despre care vorbeşte Gherga, Romeo Dunca a spus: “Comunitatea de avere este o societate comercială, nu e vorba de şpagă. Şpagă e când dai la un angajat al statului. Am dat multe maşini, am afaceri, am parteneri de afaceri, unuia poate i-am cumpărat nu ştiu ce, dar nu la organe ale statului”.


„Se bate cu pumnul în piept că are relaţii în minister, că l-a plimbat cu elicopterul pe nu ştiu cine din minister”,
Ioan Gherga, om de afaceri


„Dacă eu am dat o maşină cuiva e treaba mea, puteam să-i dau o maşină unei prietene sau unui partener de afaceri”,
Romeo Dunca, om de afaceri


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite