Reşiţa: Memoria Revoluţiei crapă la încheieturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Memoria Revoluţiei crapă la încheieturi
Reşiţa: Memoria Revoluţiei crapă la încheieturi

Obeliscul în valoare de aproximativ patru milioane de lei este acoperit cu plăci de granit fisurate pentru care s-au cheltuit bani în plus.

Parcul Tricolorului din Reşiţa a căpătat un alt aspect de când noua biserică şi Monumentul Eroilor încep să prindă contur. Cu toate acestea, la ora actuală niciuna din cele două construcţii nu este finalizată. Monumentul Eroilor a înghiţit aproape patru milioane de lei din bugetul local, în condiţiile în care astăzi încă se mai investesc bani în amenajarea lui.

„Nu înţeleg forma acestui monument. Când s-au apucat să-l facă, ziceau că va fi ca un omagiu pentru eroii patriei. Nu seamănă deloc cu un monument al eroilor. De ani de zile văd că tot lucrează la el, sunt curios din banii cui“, a spus Gheorghe Drăghici, un pensionar reşiţean.

Bani extra pentru finalizare

Monumentul Eroilor a început să fie construit în anul 2002, dar lucrarea a fost prezentată abia şase ani mai târziu. „Recepţia a avut loc, dar monumentul nu este gata pentru că s-au efectuat lucrări de placare. Monumentul este încă în garanţie, constructorul este responsabil de toate aceste lucrări“, a spus Petronela Glinţa, consiliera primarului Reşiţei.

Până astăzi, în placare au mai fost investiţi peste 700.000 de lei. Lucrările sunt necesare, pentru că, de-alungul timpului, plăcile de granit care-l acoperă au început să se spargă şi să se desprindă. Chiar dacă aceste probleme au fost recunoscute şi de fostul primar al Reşiţei, Liviu Spătaru, recepţia a fost făcută. Reşiţenii care vin în parc spun însă că vor să vadă odată finalizat monumentul, după şapte ani de lucrări.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite