Reţeaua de contrabandă cu ţigări condusă de fotbalistul Halas forţează “evadarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cei şapte tineri trimişi după gratii pentru că ar fi făcut parte din cea mai amplă reţea de contrabandişti cu ţigări provenite din Serbia cer judecătorilor de la Tribunalul Caraş-Severin să fie judecaţi în stare delibertate.

Florian Halas, Ştefan Muntean şi Cosmin Bumbu nu se simt deloc bine cu cătuşe la mâini şi încearcă să se bucure de clemanţa magistraţilor cărăşeni, cărora le cer să-i judece în libertate. Cei trei au formulat cereri de eliberare provizorie sub control judiciar. “Noi, ca şi avocaţi, considerăm că arestarea preventivă este o măsură extremă. Clienţii noştri nu prezintă pericol social. Ei au fost supravegheaţi opt luni de zile, timp în care nu au reprezentat niciun fel de pericol. Lor nu li s-a confiscat nici măcar o ţigară şi, în plus, nu s-au sustras niciodată controlului vamal. Există la dosar doar câteva convorbiri telefonice între ei şi s-au făcut percheziţii informatice, fiind ridicate calculatoare şi laptopuri”, susţine Teofil Drugărin, avocatul lui Halas.


Riscă 20 de ani după gratii
Judecătorul Rustin Ciasc vorbeşte însă de fapte foarte grave, care sunt pedepsite drastic de lege. “În cazul în care vor fi trimişi în judecată, vor fi găsiţi vinovaţi şi vor fi condamnaţi de instanţa de judecată, riscă până la 20 de ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite