Reşiţenii suspecţi de trafic de droguri s-au întors în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre presupuşii consumatori de droguri, săltat săptămâna trecută de mascaţi, este masterand.

Mihai I., sau „Mişu”, cum îi spun amicii şi prietenii, este unul dintre tinerii care au ajuns în arestul Inspectoratului Judeţen de Poliţie din Caraş-Severin, după ce au fost „săltatţi”, săptămâna trecută, de mascaţi. Are 21 de ani şi este student, în anul II la masterat, la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, la profilul „Administrarea afacerilor în  turism, comeţ şi servicii”.

Acuzatul spune că nu era traficant

„Clientul meu nu a fost implicat până în momentul de faţă în nicio altă reţea de acest gen. Folosea drogurile doar pentru consumul propriu“, a declarat Nicolae Barac, avocatul lui Mişu. Se pare că tânărul este fiul unuia dintre noii directori ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. Cunoscuţii au relative o părere bună despre tânărul Mihai I. 

„Este un băiat bun şi liniştit. Pot să spun că este super ok. Nu am fi bănuit că face trafic cu droguri. Dar dacă l-a mâncat!”, ne-a spus M.S., un tânăr care locuieşte în apropierea lui Mişu. În data de 12 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caras-Severin, cu sprijinul Detaşamentelor Speciale de Intervenţie din cadrul poliţiei, au declanşat, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Caraş-Severin, 15 descinderi simultane la domiciliile şi reşedinţele principalilor membri ai grupării.  În urma descinderilor, a fost descoperit jumătate de kilogram de haşiş, sume importante de bani, de ordinul miilor de lei, şi a fost confiscat un autoturism de lux.

Riscă 20 de ani de închisoare


Au fost identificate şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri 15 persoane, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic intern şi internaţional de droguri de risc, precum şi pentru consum ilicit de droguri, fapte pentru care riscă pedepse de până la 20 de ani de închisoare. Acum, opt din cei 15 sunt arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

Organizarea grupării de traficanţi

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că gruparea era formată din mai mult de 15 persoane, bine structurată, fiecare membru având roluri bine determinate. Astfel, 3 dintre membrii grupării se ocupau cu procurarea drogurilor din Spania şi transportul acestora până în Reşiţa, unde erau preluate, porţionate de ceilalţi membri ai grupării şi distribuite la nivel stradal cu sume cuprinse între 30 şi 60 RON pentru o doză. Membrii grupării îşi procurau cea mai mare parte a drogurilor din Spania, în principal haşiş, şi le distribuiau în municipiul Reşiţa, dar şi în mediul studenţesc din Timişoara.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite