Reşiţenii petrec ore întregi la 36 de grade Celsius pentru un pahar cu apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăsaţi de conducerea Aquacaraş fără apă la robinet, reşiţenii s-au topit de cald la cozi interminabile formate în preajma izvoarelor din oraş. Mai mulţi cetăţeni au leşinat, iar unii şi-au pierdut răbdarea şi au sărit la bătaie pentru că aveau de aşteptat prea mult.

În oraşul de pe Bârzava, mercurul din termometre urcă şi astăzi până la 36 de grade Celsius. Nu şi pentru conducerea Aquacaraş, care a considerat oportună oprirea apei în aproape tot oraşul, de dimineaţă  până seara, într-o zi caniculară din toiul verii. Că părerea reşiţenilor nu valorează doi lei pentru şefii Aquacaraş nu mai este de mult un secret, dar nici dispoziţiile Primăriei Reşiţa nu au o însemnătate mai mare. „Ne-am tot rugat de ei să nu mai oprească apa o zi întreagă şi am tot împărţit amenzi pentru asta“, se plânge primarul Mihai Stepanescu. Degeaba, pentru că, astăzi, între orele 8.00 şi 20.00, la robinetele reşiţenilor nu curge un strop de apă. “E vorba despre o solicitare a celor de la Hidroconstrucţia”, explică Aquacaraş.


Cozi interminabile
În aceste condiţii, reşiţenii au fost obligaţi să înfrunte canicula stând la cozi interminabile la cele câteva izvoare din oraş. La sursa de apă din preajma Cimitirulului Nr. 8, erau la orele prânzului zeci de reşiţeni care stăteau la rând pentru un pahar de apă rece. “Nu am ştiut că se opreşte apa. Domnii de la Aquacaraş ar trebui să anunţe administratorii de bloc şi să fie afişat la fiecare scară programul de oprire a apei, nu să ne trezim din senin că nu avem apă la robinet. Nu e mereu aşa aglomerat. Astăzi am stat mai o oră şi 20 de minute pentru a umple două bidoane cu apă”, mărturiseşte Dumitru Constantin. “Habar nu am avut că rămânem iar fără apă. Ocazional vin şi iau apă de aici. Am stat mult peste o oră la rând”, se plânge şi Ioan Dospinescu. Există însă şi bătrâni care, din cauza căldurii sufocabile, au leşinat înainte de a ajunge la ţeava izvorului sau au sărit să dea cu pumnul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite