Reşiţenii au ieşit la iarbă verde încă de la primele ore ale dimineţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mini vacanţa pe 1 Mai s-a mutat în poienile din jurul Reşiţei. Cei mai mulţi dintre reşiţeni au optat pentru Şură ca să se distreze alături de prieteni. Deocamdată toţi cei care au ieşit în natură şi-au luat după ei şi saci pentru gunoi. Rămâne de văzut cât de important este spiritul civic pentru ei.

Cu toate că temperaturile nu au fost foarte mari în ultimele zile, un grup de reşiţeni au spart gheaţa la sezonul de stat cu cortul. Tinerii şi-au amplasat corturile la Şură încă de vineri seara şi spun că vor pleca acasă duminică. „Am ales să venim aici pentru că peisajul este frumos şi vrem să mai scăpăm de tot ce ţine de oraş“, spune Andrei, unul dintre tineri.

Turişti atenţionaţi de Mediu
Ziua de 1Mai i-a scos pe reşiţenii din casă. Până la ora 10.00, mai mulţi reşiţeni se pregăteau să pună micii pe grătare. Pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii bune, zielle trecute au fost curăţate zonele din apropierea Reşiţei, în special zona lacului Secu. Activitatea a fost efectuată de Ocolul Silvic Reşiţa şi Primăria Reşiţa. „Vom efectua controale împreună cu jandarmii şi vom aplica sancţiuni în situaţiile
în care vom constata nereguli. Amenzile sunt cuprinse între 200 - 2000 lei! Aşteptăm din partea celor care se deplasează în zonă să dea dovadă de respect pentru mediul înconjurător, pentru natură şi să păstreze curăţenie, şi nu în ultimul rând respect pentru ei înşişi“, ne-a declarat Gheorghe Pitulan, Garda de Mediu Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite