Reşiţa: Reşiţenii îşi scot mobila veche la colţul străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reşiţenii îşi scot mobila veche la colţul străzii
Reşiţa: Reşiţenii îşi scot mobila veche la colţul străzii

Persoanele care îşi redecorează locuinţele îşi aruncă resturile de mobilă în apropierea ghenelor de gunoi. Cei care aruncă mobilierul vechi vor să evite taxa de 45 de lei pe metru cub pe care o solicită Societatea Prescom.

Ghenele de gunoi din spatele sediului poliţiei din Reşiţa sunt un adevărat depozit de mobilă veche. „Cred că ieri au scos mobila asta pentru că în urmă cu câteva zile nu era. Sunt mulţi care îşi pun resturile aici la ghenă. Ce pot să spun decât că aceşti oameni dau dovadă de foarte multă lipsă de bun simţ“, a spus Mariana Iovan, o reşiţeancă din cartierul Moroasa.
În alte zone din Reşiţa, zilele trecute erau abandonate movile de resturi de materiale din construcţii. Cele mai multe dintre acestea erau „lăsate” pe domeniul public de proprietarii care şi-au renovat locuinţele. Inspectorii de la Garda de Mediu au făcut mai multe controale în oraş, dar nu au dat nicio amendă pentru că nu i-au surprins pe reşiţeni în timp ce aruncau deşeuri pe trotuare.

Îţi ridică mobila contracost
Cetăţenii care aruncă moloz sau îşi depozitează mobila veche în plină stradă nu pot fi prinşi de poliţiştii comunitari pentru că fac acest lucru pe timp de noapte. Cu toate acestea, cei care doresc să scape de stresul mobilei vechi pot apela la serviciile Prescom-ului.
„Costă în jur de 45 de lei fiecare metru cub de mobilă ridicată. Am avut sesizări de la cetăţeni în ultima perioadă şi am ridicat mult moloz din Reşiţa“, a spus Dan Boteanu, din cadrul societăţii Prescom. Toate aceste resturi sunt depozitate pe un spaţiu special amenajat pe Valea Ţerovei. Cetăţenii care au posibilitatea de a-şi transporta singuri mobila veche se pot descotorosi de aceasta depozitând-o tot aici, dar pe gratis.

Amenzi doar cu flagrant
Alex Ciati, şeful Poliţiei Comunitare a spus că de multe ori poliţiştii au sesizat la Prescom locurile şi spaţiile publice unde tronau moloz şi vechituri. Poliţiştii nu pot amenda persoanele care fac acest lucru doar dacă le prind în flagrant. Acest lucru este aproape imposibil, pentru că de cele mai multe ori oamenii îşi scot mobila veche şi molozul în stradă pe timp de noapte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite