Reşiţa: Reşiţenii calcă pe bombe din război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reşiţenii calcă pe bombe din război
Reşiţa: Reşiţenii calcă pe bombe din război

Cele mai multe proiectile au fost găsite în zona Victoria. Multe din obiectele ridicate de pompieri sunt neexplodate şi datează din al doilea Război Mondial.

Numeroasele intervenţii ale pirotehniştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, pentru ridicarea bombelor, a băgat spaima în reşiţeni. Zona Victoria din cartierul Govândari al municipiului este partea oraşului unde anul acesta au fost ridicate cele multe proiectile şi bombe. Muncitorii care lucrează zilnic la şantierul din zonă le găsesc des. „Sunt sigur că vom mai găsi cel puţin 10 bombe până la terminarea lucrării“, a spus Gheorghe Hudici, unul dintre muncitorii de pe şantier. Bărbatul este cel care a găsit ultima bombă cu aruncător de artilerie de calibru 120 de milimetri.

Resturile luptelor din Banat
Ion Măran este şeful echipei de pirotehnişti de la ISU „Semenic“. El este cel care intervine în majoritatea misiunilor de ridicare a proiectilelor. De la începutul anului şi până în decursul acestei luni numai pe teritoriul Reşiţei au fost găsite 28 de proiectile de artilerie, 19 bombe şi 33 de grenade defensive de mână. „Majoritatea acestor muniţii datează din cele două conflagraţii mondiale şi nu prezintă pericol pentru populaţie, ele fiind, de cele mai multe ori corpuri goale“, a spus locotenentul Adriana Paici, ofiţerul de relaţii publice de la ISU „Semenic“. Cu toate acestea, au existat cazuri în care au fost găsite şi proiectile neexplodate. Ultima bombă a fost găsită în Reşiţa la începutul acestei luni tot în zona Victoria. „Ştiu că se ridică multe bombe de aici şi nu înţeleg de ce mai sapă dacă ştiu că zona este plină de proiectile“, a spus Matei Dorian, un locuitor de pe Strada Tineretului din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite