Reşiţa: Reşiţenii sunt speriaţi de paşaportul electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reşiţenii sunt speriaţi  de paşaportul electronic
Reşiţa: Reşiţenii sunt speriaţi de paşaportul electronic

Noul tip de act de călătorie va fi eliberat la Reşiţa începând de astăzi. Autorităţile susţin însă că numărul diavolului de pe noul paşaport e doar o legendă propagată de fanatici.

Cu toate că s-a demonstrat faptul că pe noul act de identitate nu va apărea numărul 666, unii reşiţeni evită să depună cerere pentru paşaportul electronic. „Eu nu voi opta pentru paşaportul electronic datorită acestui număr“, a declarat reşiţeanca Claudia Stan.
Reprezentanţii autorităţilor îi asigură însă pe reşiţeni că noul act nu conţine numărul apocaliptic. „Nu există alte elemente cum ar fi numărul 666 sau alte date în afară de cele personale, amprenta papilară şi fotografia titularului. Reşiţenii nu au de ce să se teamă“, a declarat Eugen Lepădat, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din
Caraş-Severin.

Act de identitate controversat
Judeţul Caraş-Severin este cel de al 14-lea judeţ care eliberează noul tip de paşaport. În comparaţie cu vechiul act, cel electronic are în plus 18 elemente de siguranţă. „Acest paşaport are mai multe elemente de siguranţă în comparaţie cu modelele realizate în anii anteriori“, a afirmat Eugen Lepădat. „Preţul mi se pare cam mare, dar văd că cetăţenii optează pentru el, cu toate că este un act de identitate controversat“, a precizat Octavian Ţunea, prefectul judeţului Caraş-Severin.
Noile paşapoarte electronice se vor elibera în termen de 30 de zile. Preţul unui act se va ridica la 266 lei, din care 234 lei, taxă de paşaport, iar 32 lei, taxa consulară. Actul nu va putea fi eliberat în regim de urgenţă, ci doar cel temporar, cu valabilitatea de un an.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite