Resita: Reşiţenii îşi mută debaraua în parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Reşiţenii îşi mută debaraua în parcări
Resita: Reşiţenii îşi mută debaraua în parcări

Autoturismele vechi sunt depozite pentru cei care stau la bloc.

Zeci de locuri de parcare din oraş sunt ocupate de maşini defecte, iar şoferii ajung să staţioneze pe trotuare.

Parcările din oraş sunt insuficiente pentru maşinile reşiţenilor. La această problemă se adaugă iresponsabilitatea unor cetăţeni care-şi abandonează maşinile atât în parcări, cât şi pe trotuare. Un reşiţean din zona Moroasa şi-a abandonat microbuzul în parcarea blocului. Zona este foarte populată pe timpul zilei, unii şoferi fiind nevoiţi să-şi lase maşinile în plină stradă exact în faţa microbuzului abandonat.

„Să ridice toate rablele astea. Eu nu am unde să-mi las maşina, de aceea am lăsat-o în faţa acestui microbuz, pentru că am văzut că este abandonat aici. Chiar dacă acest individ plăteşte parcarea, legal ar fi să o lase după ora 16.00“, a spus Dorian Ivaşcu, un şofer supărat că nu are unde să-şi parcheze maşina.

Depozit pe patru roţi

Bărbatul obişnuieşte să deschidă uşile microbuzului doar când are nevoie de câte un obiect depozitat în interiorul autoturismului abandonat. Depozitează de la electrocasnice vechi până la jucării pentru copii.

„Din data de 25 septembrie şi până în 5 octombrie, în Reşiţa s-au dat şase amenzi şi patru avertismente pentru maşinile lăsate pe spaţiile publice“, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Sancţiunile date de poliţiştii comunitari doar într-o săptămână de razie pe străzile oraşului ajung la 600 de lei.

Doar patru dintre şoferii de maşini lăsate pe spaţiile publice s-au ales cu avertismente, alţi trei fiind sancţionaţi contravenţional. Cele mai multe maşini abandonate din oraş pot fi găsite pe străzile lăturalnice ale Bulevardului Republicii, dar şi pe trotuare din zona centrală a oraşului.

Să ridice toate rablele astea. Eu nu am unde să-mi las maşina.
Dorian Ivaşcu, şofer

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite