Reşiţa: Reşiţenii trec pe lapte şi brânză bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de reşiţeni aleg să cumpere produse făcute tradiţional, pentru că sunt mult mai sănătoase.

Lactatele sunt în topul produselor bio cumpărate de reşiţeni. Cei care vor să se alimenteze ca la carte caută mai ales brânză de vacă sau de oaie, caşcavalul şi urda.

„Noi cumpărăm urdă pentru că este foarte bună. O folosesc la prăjituri şi la clătite. Aici brânza este excelentă. Unele sortimente nu sunt sărate. Când treci de o anumită vârstă, este bine să fim atenţi la produsele pe care le consumăm”, a spus Maria Răitaru, o gospodină din Reşiţa. Cele două magazine de produse lactate eco sunt deschise de aproximativ o lună şi deja au clienţi fideli. Încă de la primele ore ale dimineţii reşiţenii fac coadă pentru a cumpăra produse proaspete. Cele mai vândute sunt caşul, brânza sărată, dar şi caşcavalul, care sunt  închegate natural.

Marfă proaspătă de două ori pe zi

Clienţii numeroşi îi determină pe producători să aprovizioneze mereu cele două magazine. „De două ori pe zi aici se aduce marfă proaspătă direct de la Prigor. Ne bucurăm că deja avem clienţi fideli, care ne apreciază marfa”, a spus vânzătoarea dintr-unul din cele două magazine eco.


Cât costă brânza bio
Singurele  magazine care îşi întâmpină clienţii cu produse sută la sută naturale sunt deschise, în cursul săptămânii, între orele  09.00 şi 19.00, iar sâmbăta doar până la ora 14.00. Deşi produsele sunt naturale, acestea  au preţuri rezonabile. Un kilogram de caşcaval costă 16 lei, pentru urdă, reşiţenii trebuie să scoată din buzunar 6 lei pentru  un kilogram, iar brânza costă zece lei kilogramul, indiferent de sortimentul ales.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite