Resita: Reşiţenii au început goana după vaccinul antigripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Reşiţenii au început goana după vaccinul antigripal
Resita: Reşiţenii au început goana după vaccinul antigripal

Cărăşenii se pot imuniza de astăzi împotriva virozelor şi a viruşilor de iarnă.

Farmaciile vând doze de vaccin încă de la începutul acestei luni, chiar dacă peste două săptămâni începe campania gratuită.

Medicii de familie se aleg cu foarte puţine doze de vaccin, motiv pentru care cei mai grijulii reşiţeni îşi cumpără din farmacii antidotul. „Încă din primele zile ale sezonului comercializăm vaccinuri. Nu toţi reşiţenii aşteaptă dozele gratuite şi preferă să le cumpere din farmacie“, ne-a declarat Ana Cârjan, farmacist-şef.

Farmaciile din Reşiţa au deja în stoc vaccin antigripal. „Acum câţiva ani am avut probleme şi m-am obişnuit să-mi cumpăr doza de vaccin“, ne-a declarat Andrei Turcu. Preţul unei doze de vaccin variază. La două farmacii situate în zona centrului civic al oraşului, doza de vaccin antigripal se poate cumpăra la preţuri de peste 30 de lei.

Decizia ministerului

În mod normal, campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon derulată de Ministerul Sănătăţii va începe după 15 octombrie şi se va finaliza în 1 decembrie. Aceasta se va derula înaintea campaniei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 şi va viza reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. „De menţionat faptul că în urma unei decizii a ministerului, cei care vor beneficia gratuit de acest vaccin sunt persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu afecţiuni cronice, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi“, a declarat Miţa Vermeşan, director Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Sunt aşteptate în judeţul Caraş-Severin peste 45.000 de doze de vaccin antigripal.
Miţa Vermeşan, director DSP Caraş

De ani de zile cumpăr doza de vaccin din farmacie, pentru că nu am avut gratuitate.
Maria Vuin, reşiţeancă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite