Reşiţa: Reşiţenii fac planuri cu buget de recesiune pentru Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică nu-i împiedică pe reşiţeni să-şi facă planuri pentru minivacanţa de la final de an.

Pentru ca sejurul să fie reuşit, dar şi pentru a se bucura din plin de zilele libere, oamenii au început să treacă zilele acestea, tot mai des, pe la agenţiile de turism din oraş. Reşiţenii studiază ofertele şi o caută pe cea accesibilă unui buget de criză.

„Vom pleca după Crăciun într-o mini-vacanţă. De câţiva ani plecăm la schi în Austria. Condiţiile sunt foarte bune, hotelul este îngrijit şi avem tot felul de bonus-uri, iar preţul este mult mai mic decât la Predeal”, a spus Carmen Dinică, o doamnă care se gândeşte din timp la vacanţa de sărbători. Motivul pentru care reşiţenii aleg destinaţiile externe este faptul că preţurile sunt mult mai bune decât cele din staţiunile Româneşti.

Elveţia este în top

„Am ales să mergem la schi în Salzburg. Din 26 decembrie până în 1 ianuarie plătim sub 300 de euro pentru o cameră cu două locuri. Dacă am fi optat pentru Bran am fi plătit, pentru patru zile, peste 2.100 de lei. Nu cred că se merită să mai mergem aici, în ţară”, a spus şi Claudiu Marcu.

O mare parte dintre cei care vin la agenţiile de turism doresc să meargă la schi pe una dintre pârtiile din ţară, dar cei mai mulţi se trezesc la realitate în momentul în care dau cu ochii de oferte. „Noi le prezentăm clienţilor toate ofertele pe care le avem până în acest moment. Cele mai avantajoase sunt ofertele propuse de hotelierii şi cabanierii străini. Este firesc ca oameni să aleagă Austria sau Elveţia. La Wallis, pentru perioada 26 decembrie 2009 - 1 ianuarie 2010, se plătesc 160 de euro de persoană, iar hotelul dispune de restaurant cu specific elveţian, bar, lift, curăţătorie, parcare subterană, piscină interioară, jacuzzi, saună, tenis de masă”, a explicat Daniel Laţcu, administratorul unei agenţii de turism. 

Cei care aleg să plece în alte ţări pot opta şi pentru un hotel în care beneficiază de solar, masaj, cosmetică, biliard, teren de tenis, cazinou sau loc de joacă pentru copii, dar şi babysitter, contra cost.

Vacanţă de iarnă la Paris

Reşiţenii care au posibilitatea să plece mai multe zile în concediu au la dispoziţie o ofertă de 10 zile la Paris în perioada sărbătorilor de iarnă. Oferta costă aproximativ 450 de euro pentru o persoană. Cuprinde transportul, patru nopţi de cazare în Paris, două nopţi cazare la Budapesta, o noapte cazare  în zona Nürenberg, o noapte cazare în zona Strasbourg, o noapte cazare în zona Salzburg. Bonusul excursiei constă într-un tur al capitalelor Ungariei, Franţei şi Austriei.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite