Reşiţa: În Valea Ţerovei se îngroapă banii Reşiţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: În Valea Ţerovei se îngroapă banii Reşiţei
Reşiţa: În Valea Ţerovei se îngroapă banii Reşiţei

Investiţiile din parcul industrial vor fi finalizate din bugetul local de urgenţă. Aproape 300 de mii de lei vor fi investiţi în reabilitarea parcului industrial cu care autorităţile locale au planuri foarte mari.

Şase investitori sunt interesaţi la ora actuală de zona industrială de pe Valea Ţerovei. Reabilitarea trebuie să fie finalizată peste două luni. Astăzi se lucrează intens pentru că demersurile ca Parcul Industrial să fie funcţional sunt pe ultima sută de metri. “Investitorii care vin aici au parte de toate facilităţiile, adică apă, energie şi gaz. Ei trebuie doar să se branşeze“, a spus în această dimineaţă Petronela Glinţa, consilier al primarului.

Criza pune beţe în roate dezvoltării
La ora actuală, pe Valea Ţerovei se fac lucrări de alimentare cu apă şi gaz. “Noi ne-am ocupat de alimentarea zonei cu energie electrică, apă şi gaz metan alături de firma de construcţii care se ocupă de teren”, a spus Ştefan Dorohoi, asociatul uneia dintre firmele care se ocupă de amenajarea zonei industriale de pe Valea Ţerovei. Reşiţeanul a fost interesat să investească şi el aici.

„Acum trei ani am cumpărat un teren pe Valea Ţerovei. Din păcate, în urmă cu un an a început acest proiect de reabilitare a zonei industriale care va fi aici, iar terenul meu nu a fost inclus. Am început construcţiile dar am fost nevoiţi să le întrerupem din cauza crizei“, a adăugat Dorohoi.

Pentru ca termenul de finalizare al proiectului care va aduce fonduri considerabile municipiului Reşiţa să nu-l depăşească pe cel iniţial, autorităţiile locale folosesc ultimii bani ai oraşului. Mai exact, aproape 300.000 de lei vor fi luaţi din fondul de urgenţă al oraşului pentru a-i investii în Valea Ţerovei.

Parcul Industrial din zonă a fost realizat printr-un program PHARE, costurile fiind destul de ridicate. Peste 10,5 milioane de euro costă întreaga investiţie din care, peste patru milioane este suma cu care contribuie Consiliul Local al Municipiul Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite