Reşiţa: Echipa fanion a Reşiţei este pe mâna lui Rocco Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Echipa fanion a Reşiţei este pe mâna lui Rocco Sandu
Reşiţa: Echipa fanion a Reşiţei este pe mâna lui Rocco Sandu

În Valea Domanului a început reconstrucţia fotbalului reşiţean. Antrenorul Rocco Sandu a fost desemnat să alcătuiască un lot tânăr, cu care FC Şcolar va juca în campionatul judeţean.

În lipsa unui om de afaceri potent, care să fie interest să investească în fotbalul reşiţean, administraţia publică locală şi conducerea FC Şcolar au decis că singura soluţie prin care sportul-rege poate avea continuitate în Valea Domanului este înscrierea unei echipe în campionatul judeţean. Astfel, produsele propriei pepiniere, aflate la final de juniorat, împreună cu jucătorii împrumutaţi altor grupări, s-au adunat sub comanda antrenorului Rocco Sandu pentru a pregăti startul Ligii a IV-a Caraş-Severin. La reunirea lotului au fost prezenţi ceva mai mult de 11 jucători, dar şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi directorul FC Şcolar, Cristian Bobar.

Accentul pe tineri

Eu aş recomanda să rămânem realişti. Atât Primăria cât şi Consiliul Local Reşiţa s-au ţinut de cuvânt şi au creat premisele desfăşurării unor etape importante de fotbal divizionar în Valea Domanului. N-am găsit însă şi un investitor care să poată susţine o echipă de nivelul primelor eşaloane. Avem o echipă tânără, formată din localnici. Avem încredere, atât în băieţi, cât şi în conducerea tehnică şi administrativă. Am avut plăcerea să-i cunosc individual şi, cred eu, am putea să ne bucurăm de rezultate bune”, a spus Stepanescu.

Noua echipă din Valea Domanului nu are un obiectiv foarte clar, urmărindu-se mai mult punerea unor baze solide a unei echipe competitive. „Acum ne gândim doar la omogenizare, stabilitate şi, dacă se poate, la un loc fruntaş în campionatul Ligii a IV-a. Suntem Cine nu şi-ar dori să evolueze într-o divizie superioară? Dar trebuie să fim realişti şi acum nu  putem vorbi decât de o reconstrucţie. Ne dorim şi un nume cunoscut la echipă, iar, din iarnă, e posibil să ne gândim eventual şi la o întărire mai consistentă. Noi am dorit să câştigăm un an, de asta am ales să jucăm în Liga a IV-a, pentru că, pretenţiile noastre sunt mult mai mari”, a mai spus primarul Reşiţei.

Selecţie în judeţ

Şeful şcolarilor, Cristian Bobar, susţine că FC Şcolar va acorda o atenţie sporită tinerilor talentaţi din judeţului. „Am văzut la Agmonia Zăvoi, club care acum e satelitul nostru, destui copii talentaţi pe care îi vom urmări cu atenţie. Dar nu ne vom opri aici, pentru că şi în alte locuri pot fi identificaţi juniori de valoare. Vom fi cu ochii pe ei şi vom propune cluburilor care i-au crescut colaborări în urma cărora să aibă toată lumea de câştigat. Le vom da un procent din vânzarea lor ulterioară şi îi vom sprijini cu tot ceea ce putem”, a declarat Bobar.

Colţul antrenorului

Rocco Sandu, fostul jucător al CSM-ului, are o clauză de reziliere a contractului în valoare de 5.000 de euro, pe care a acceptat-o după mai multe runde de negocieri. „Nu va fi deloc uşor, pentru că trebuie să începem de jos. Trebuie să reconstruim din temelii şi tocmai de asta ne vom axa pe jucători tineri, sub 22 de ani. Voi încerca să adun cei mai buni juniori ai clubului, dar mă voi orienta şi spre alţi tineri din judeţ. Vom face un cantonament, chiar aici la stadion, pentru că sunt condiţii destul de bune. E nevoie de răbdare”, a spus tehnicianul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite