Reşiţeanca Alina Vuc a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătoarea de la CSM Reşiţa continuă seria senzaţională a victoriilor de mare prestigiu. După ce a urcat pe podiumul Campionatelor Europene, sportiva pregătită de Nicolae Constantin a repetat figura şi la Mondialele de juniori care se desfăşoară la Bucureşti.

Alina Vuc nu s-a numărat printre favoritele la podium şi nici chiar ea nu se gândea la o medalie, dar, pe saltea, lucrurile au stat altfel. Sorţii nu au fost nici de data asta de partea luptătoarei reşiţene, care a picat în grupa cea mai grea, dar ambiţia şi setea ei de performanţă au învins. Luptătoarea de la CSM Reşiţa a avut tur liber în prima fază a competiţiei, iar în optimile de finală a trecut de moldoveanca Iulia Leorda, vechea ei rivală. În sferturi a trecut de chinezoaica Yuanyuan Sun, iar în semifinale a cedat în faţa rusoaicei Tatiana Samkova. A intrat în recalificări, pentru medalia de bronz, unde a învins-o pe vietnameza Thi Lua Nguyen. Alina Vuc a urcat astfel pe treapta a treia a podiumului mondial la categoria 48 de kilograme.


    “A fost foarte, foarte greu, dar până la urmă a ieşit bine pentru mine. Sinceră să fiu, nu mă alteptam la o medalie înainte de începerea competiţiei. Am pierdut un singur meci, în faţa unei sportive din Rusia, care este şi campioană europeană. Sunt foarte, foarte fericită, este prima mea medalie la un campionat mondial şi este prima pentru România la această ediţie a Camăionatelor Mondiale. Vreau neapărat să aud imnul la europene”, a declarat Alina Vuc. Antrenorul de club al sportivei era la fel de fericit. “Eu speram că va lua o medalie pentru că ştiu că este o bătăioasă. Ştiu care e valoarea Alinei, ştiu ce poate şi am crezut în şansa ei”, a spus Nicolae Constantin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite