Reşiţean tratat ca un sclav de un angajator german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că are un salariu de 600 de lei Cristian Nuţu a vrut să muncească chiar şi în concediul său de odihnă. După câteva zile de umilinţă suportată pentru un trai mai bun, tânărul a chemat poliţia germană ca să-şi primească banii.

Cristian Nuţu are 24 de ani, este din Reşiţa şi după şapte ani petrecuti în instituţiile de asistenţă socială s-a angajat ca infirmier la Spitalul Judeţean Reşiţa. Câştigă 600 de lei şi pentru că aceşti bani nu îi ajung de pe o zi pe alta s-a interesat de un job în străinătate.

„Am primit un număr de telefon de la un amic, mi-am făcut cererea de concediu de odihnă şi mi-am trimis actele pentru contract la un parc de distracţii din Germania“, povesteşte reşiţeanul.

Proprietarul parcului i-a promis 700 de euro şi i-a spus să fie la locul de muncă în data de 15 martie. Drama reşiţeanului a început chiar din primele minute petrecute la noul job. A fost cazat într-un camion, fără condiţii minime de igienă şi fără încălzire, iar a doua zi s-a trezit în înjurături şi ameninţări. „M-a dat afară după cinci zile pentru că am folosit prea multă hârtie de şlefuire pentru o căsuţă de lemn, dar ca să-mi recuperez banii am fost nevoit să chem poliţia“, a mai spus Cristian.

Colegii lui Cristian spun că tânărul este muncitor şi că nu ar fi meritat să fie tratat ca un sclav. Pentru că şi-a pus toate speranţele în jobul din Germania, Cristian stă acum pe la cunoştinţe şi prieteni. S-a întors acasă fără nicun leu şi nu mai are posibilitatea să-şi plătească o chirie. Cristian nu cere mila nimănui pentru că nu îi este ruşine să muncească, dar vrea să atenţioneze reşiţenii că şi în străinătate pot da de necaz.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite