Reşiţa primeşte 13 autobuze care vor rula pe treseele publice de la 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea reşiţeană îşi doreşte de mult timp să privatizeze serviciul de transport public. Deocamdată tramvaiele nu vor fi scoase din circulaţie, iar noua firmă de transport ar trebui să-şi înceapă activitatea de la 1 iunie.

Faptul că societatea reşiţeană Prescom se află în insolvenţă a permis municipalităţii să încheie un contract pe o perioadă determinată cu un operator de transport în comun până la organizarea licitaţiei. În momentul de faţă, în oraş circulă opt autobuze cumpărate de Primăria Reşiţa cu 100.000 de euro, în luna decembrie 2010. Astfel, noua firmă va aduce la Reşiţa încă 13 autobuze.

„Acestea nu sunt noi, dar sunt într-o stare foarte bună. Au o capacitate de 40 de locuri pe scaune şi 100 în picioare“, ne-a informat în acesată dimineaţă Marius Dumitrache, din cadrul Compartimentului de Transport şi Siguranţa Circulaţiei al Primăriei Reşiţa. Până la data la care acestea vor intra în circulaţie, reprezentantul firmei ce va prelua serviciul de transport în comun spune că cele 13 autobuze vor fi aduse la Reşiţa cel târziu mâine, iar costul autobuzelor este suportat de firmă.

„Totul este aproape rezolvat. Primim astăzi numerele de înmatriculare pentru a putea aduce autobuzele care sunt deocamdată depozitate undeva lângă Timişoara“, a declarat Raţiu Adrian, administratorul firmei Spedition Ro-A Tir din Mediaş.

Angajaţii Prescom, la noua firmă
Gheorghe Marchiş, resprezentantul societăţii reşiţene Prescom spune că din datele pe care le deţine, angajaţii serviciului de transport vor fi angajaţi la noua firmă. „Noi în prezent avem de recuperat aproximativ 5,4 milioane de lei de la Primăria Reşiţa şi alte 1,8 milioane de la asociaţiile de locatari din oraş”, a spus Gheorghe Marchiş, directorul societăţii reşiţene. În prezent, SC Prescom SA are 114 angajaţi. Încă de la primele zvonuri că la Reşiţa ar veni o altă firmă, i-a supărat pe angajaţi, care în 28 februarie au declanşat o grevă spontană.

“Angajaţii Prescom se tem că îşi pierd locurile de muncă”, a declarat la acea dată Remus Dragomir, reprezentantul angajaţilor de la Prescom. Mai mult decât atât, municipalitatea vrea să privatizeze şi serviciul de salubritate al oraşului. Una dintre firmele interesate de caietul de sarcini pe care municipalitatea îl elaborează este cea a omului de afaceri Silviu Prigoană. Acesta susţine că firma sa are soluţii pentru eliminarea prafului din oraş, care îi îmbolnăveşte pe reşiţeni şi o dotare de invidiat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite