Bugetarii cărăşeni fentează disponibilizările, prin tăierea locurilor rămase neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea disponibilizare impusă de Guvern se rezumă la Consiliul Judeţean Caraş-Severin la o mână de oameni, adică la cinci persoane. Mai mulţi angajaţi sunt cei care pleacă de la Prefectura Caraş-Severin, unde numărul devine de-a dreptul înspăimântător: 11 ! In total, din instituţiile importante ale judeţului pleacă 16 persoane.

Atât Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cât şi Prefectura reduc locurile rămase neocupate, iar pe lângă salariaţii imaginari trimişi acasă, mai trimit în plus alţi 16 oameni. Singura instituţie, unde numărul de disponibilizări depăşeşte, totuşi, 100 este Primăria Reşiţa. “Potrivit legii, trebuie să renunţăm la mulţi dintre angajaţii Poliţiei Comunitare, pentru că numărul lor este reglementat la 1 la mia de locuitori”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Reşiţa, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Situaţie răsturnată
Situaţiile, însă, sunt diferite în aproape 20 de primării din judeţ, ai căror angajaţi au scris proiecte eligibile, pentru care au reuşit să obţină finanţare. „La noi în comună, sunt doi angajaţi în plus, faţă de cât reglementează legea. Sunt un primar fericit, pentru că banii europeni care au ajuns la noi ne ajută să îi păstrăm pe toţi.

Proiectul este în valoare de 2,5 milioane de euro”, spune Andrei Neagoe, primarul comunei Bolvaşniţa, ai cărei angajaţi nu au avut linişte până nu s-au văzut cu banii la buget. „Sunt aproape 20 de comune care îşi pot păstra angajaţii, datorită fondurilor europene. Banii ajung prin proiecte în comună, iar oamenii pot fi astfel plătiţi”, spune Paula Neamţu, directorul de cancelarie al prefectului de Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite