Al doilea start la construirea cabanei controversate de salvamont de pe Muntele Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a obţinut avizul de construcţie pe Semenic, după ce zece luni a stat în ilegalitate. Avizul a fost dat de autorităţi cu condiţia ca viitoarea construcţie să nu se mai extindă în aria protejată. În acest, autorităţile judeţene şi conducerea Parcului Naţional Semenic au semnat şi un protocol de colaborare.

Lucrările de construire a cabanei Salvamont de pe Muntele Semenic au fost reluate, după o sistare de câteva luni. „Am obţinut avizul din partea parcului şi ne-am apucat de lucrare. Am respectat toate măsurile care ni s-au impus la şedinţa cu membrii Consiliului Ştiinţific“, ne-a declarat în această dimineaţă Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat de la Consiliul Judeţean.
Garda de Mediu Caraş-Severin va efectua un nou control în zonă ca să vadă dacă cele spuse se şi respectă. „La începutul săptămânii viitoare vom merge în control pentru a vedea dacă lucrările sunt conform legislaţiei. Termenul de reglementare a situaţiei a fost până la data de 1 octombrie a acestul an“, spune Marius Cârpean, directorul Gărzii de Mediu Caraş-Severin. Potrivit directorului, niciun inspector al Gărzii nu a fost amendat, deşi aceştia au vizitat zona şi au observat ilegalitatea, fără să o raporteze mai departe. În toamna anului trecut, pe Semenic, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a început lucrările la o cabană salvamont şi un punct de informare turistică, fără să aibă aviz. Singura instituţie care ar fi trebuit să le dea undă verde este Administraţia Parcului Semenic Cheile Nerei. După discuţii care au durat mai bine de zece luni, oficialii de la Consiliul Judeţean au intrat în cele din urmă în legalitate.

„Lucrările se desfăşoară normal la cabana Salvamont“, Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Administrarea Domeniul Public şi Privat Caraş-Severin



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite