Şpăgarii din dosarul primarului de la Zăvoi ştiau că sunt urmăriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunei şi ceilalţi implicaţi în scandalul mitei foloseau un limbaj codificat. Procurorii DNA stăteau la uşa Primăriei Zăvoi, dar sub mirajul banilor omului de afaceri, jocul murdar a cărei piesă centrală este Antonie Bunei a continuat. Avocaţii principalului acuzat refuză să comenteze cazul.

Antonie Bunei, primarul din Zăvoi, i-a „mirosit“ la un moment dat pe procurorii de la DNA care încercau să-l prindă în flagrant cu banii negri plătiţi de omul de afaceri Romeo Dunca, lucru ce l-a determinat să instaureze mai multe reguli care să-i ferească pe toţi de necazuri. Potrivit rechizitoriului, primarul se temea să nu fie înregistrat în timpul discuţiilor cu Dunca.
La data de 21 aprilie 2009 spre exemplu, la Primăria Zăvoi, şi-au dat întâlnire Romeo Dunca, Antonie şi Silviu, Gheorghe Lungu, secretarul comunei, şi Firuţ Mihuţ, consilier juridic al Consiliului Local Zăvoi. Ca o primă măsură de precauţie, edilul-şef i-a cerut unui angajat al Primăriei să adune toate telefoanele celor de faţă şi să le ducă la cel puţin zece metri de biroul său.
Regulile lui Bunei
La fel a procedat Antonie Bunei şi în data de 3 mai, când s-a întâlnit cu Dunca în Primăria Zăvoi. Omul de afaceri a fost verificat dacă are asupra sa aparatură de înregistrare. Apoi, toată lumea a predate telefoanele. Această practică devenise deja o regulă. Dunca a pus banii pe masă, dar un autoturism parcat în faţa primăriei a atras atenţia. S-a dat ordin să nu intre nimeni în primărie fără a fi verificat la sânge. Niţu Bunei, celălalt fiu al primarului, îi desconspirase se pare pe procurorii DNA şi a stricat flagrantul. „Să nu-ţi lase nimic! Ceau”, i-a spus prin telefon primarului, care s-a conformat. „N-am nevoie de niciun leu”, i-a spus imediat Ant

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite