Află aici care este programul celui mai important festival de jazz din sud-estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în Poiana Lupului de la Gărâna au loc primele concerte cadul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz. Fanii acestui gen au ocazia să-i vadă pe scena festivalului pe Béla Fleck, câştigător a două premii Grammy în 2010, pe Patricia Barber şi alte 11 formaţii.

Muzicieni remarcabili din jazzul internaţional vor susţine concerte pe scena de la Gărâna. La această ediţie organizatorii festivalului au pregătit pentru public nu doar recitaluri. Vor mai avea loc două expoziţii dar şi o lansare de carte.or mai avea loc două expoziţii dar şi o lansare de carte.

Pe lângă "răsfăţul" cultural, miile de turişti care ajung la Gărâna au parte şi de multe specialităţi gastronimice. Gulaşul, porumbul copt sau fiert sau chiar frigăruile făcute pe loc, pe grătarele încinse par să aibă cel mai deosebit gust din lume. Astfel că, agenţii economici se întrec în diversitate să îi atragă la turişti la taraba lor. În anii trecuţi, cel mai mare succes, l-a avut totuşi, gulaşul făcut sub ochii gurmanzilor. Specialitatea i-a fermecat chiar şi pe ungurii care au venit la Gărâna, să se răsfeţe cu muzică de bună calitate.

În prima zi a manifestării vor urca pe scena din staţiunea Garâna, la orele serii:

  Elina Duni Quartet din Elveţia
  Terje Rypdal/ Miroslav Vitous/ Gerald Cleaver din Norvegia
  Funky Growl din România

Vineri  23 iulie

Bela Fleck din SUA,
 Zakir Hussain  Edgar Meyer din India

Sâmbătă 24 iulie

Marcin Wasilewski Trio din Polonia
Brederode Quartet din Olanda
Muthspiel Trio din Austria

Duminică 25 iulie

Trygve Seim& Frode Haltli din Norvegia
Patricia Barber din Sua
Dan Berglund’s Tonbruket din Suedia
Bega Blues Bland din România

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite