Tinerii harnici din vest caută joburi de-o vară, ca să câştige bani de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţa se dovedeşte a fi profitabilă pentru liceenii şi studenţii care muncesc în zilele torideAnimator, fotograf, decorator interior sau ospătar sunt doar o parte din meseriile inedite ocupate de studenţi pe timpul verii.

Sergiu Boldor este student în anul II la Facultatea de Muzică din Oradea. Am cerut autorizaţie de la primărie pentru a cânta în centru, în zona pietonală”, a spus Sergiu. Tânărul artist cântă piese clasice, dar şi folk, jazz sau romanţe. „În Oradea câştigi bani din asta, cât să duci o viaţă boemă, cu câteva milioane pe lună”, a spus băiatul. Sergiu s-a gândit să combine muzica cu divertismentul. El şi-a construit picioroange şi învaţă să meargă pe ele. „Deghizat pe picioroange pot fi animator la petreceri, la evenimente dedicate copiilor”, a mai spus Sergiu. (Andreea Costea)

Bani de studenţie

Trei luni de muncă serioasă cu banii americanilor şi multă răbdare i-au plătit Gabrielei Ianculescu un an întreg de studenţie la Timişoara. Tânăra de 20 de ani, absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, şi-a plătit cheltuielile de cazare şi de şcoală cu cei aproape 8.000 de dolari câştigaţi ca şi casieriţă într-un magazin turistic din Alabama, în urmă cu un an. „Nu mă gândeam că alţii au vacanţă pentru că şi eu am avut înainte şi pentru mine era o experienţă unică”, a explicat Gabriela.  

Meserii de viitor

Ionuţ Ştaier şi Octavian Doda, doi elevi în vârstă de 17 ani, aflaţi în aceeaşi clasă a XII-a la Colegiul „Decebal” din Deva, se declară entuziasmaţi de jobul pe care l-au obţinut. Ei lucrează la o seră de legume şi flori din localitatea Uroi şi plănuiesc ca în acest sezon să mai lucreze la o fermă de vaci, în comuna Aurel Vlaicu. „Recompensa pentru ceea ce fac la seră este, în primul rând, faptul că o să învăţ să muncesc”, a spus Ionuţ Ştaier. Octavian este de aceeaşi părere. „Aş fi putut să mă angajez la o terasă, dar nu banii contează, ci faptul că mă obişnuiesc cu munca şi fac un lucru plăcut”, susţine tânărul.  (Daniel Guţă)

Îşi ajută familia

Familia lui Adam deţine o firmă de filmări şi sonorizări.Viitorul student munceşte în afacerea familiei de la 15 ani. La fiecare eveniment, câştigul lui ajunge la 100 de lei. „Câteodată mi-e greu, atunci când ştiu că prietenii mei stau şi se relaxează şi eu sunt la lucru. Dar ştiu că în felul acesta îmi ajut părinţii şi mă perfecţionez în ceea ce priveşte arta fotografică “, a mai spus Adam Szilagy. (Mianda Mladin)

Caută experienţă

Marc Lucian Balașiu a decis să-și sacrifice ultima vacanță de vară din viața de elev în favoarea unui job sezonier. El s-a angajat la un restaurant din Arad. „Am decis să mă angajez pentru a căpăta experiență”, explică tânărul. Cerasela Ciorba a absolvit în acest an Liceul de Artă Sabin Drăgoi. În timpul liber pictează camere pentru copii. „Am făcut camere cu Tom și Jerry, sau cu Bamby, cu Mickey Mouse”, explică tânăra. Ea primește între 50 și 100 de lei pentru un personaj pictat. (Claudia Adjudeanu)

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite