Două ONG-uri umanitare vor ajunge în mijlocul străzii, cu tot cu asistaţi, din cauza autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pentru fiecare copil o familie”, dar şi „Humanitas Pro Deo” sunt două organizaţii neguvernamentale foarte cunoscute pentru reşiţeni. Activitatea lor constă în ajutorul pe care îl acordă minorilor cu probleme din oraş. Pe lângă faptul că le oferă o masă caldă, membrii ONG-urilor le găsesc familii copiilor din centrele de plasament.

ONG-ul „Pentru fiecare copil o familie” funcţionează din 1998 în oraşul de pe Bârzava.
Beneficiari sunt 150 de copii, iar cei mai mulţi dintre ei au fost abandonaţi de mici.Restul  provine din familii sărace. Zilnic la centru îşi fac temele şi servesc prânzul. Acelaşi tip de activitate îl derulează şi “Humanitas Pro Deo”, care zilnic oferă o masă caldă pentru câteva zeci de minori din cartierul Mociur.  Acum, ambele riscă să ajungă în mijlocul străzii, din cauza unor contracte încheiate cu ani buni în urmă. “Contractele lor sunt ilegale. Derularea activităţii lor în aceste sedii trebuia avizată de Ministerul Educaţiei, ori acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Nu este problema mea să le găsesc spaţii noi. Inspectoratul Şcolar să facă asta !”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reşiţa, primarul oraşului, Mihai Stepanescu. S-a ajuns în această situaţie, din cauza comasării a două licee. Pentru că vor fi mai mulţi elevi la Liceul "Ştefan Anghel", unitatea are nevoie de mai mult spaţiu. "Deşi promăria este proprietar, Inspectoratul este administratorul acestor spaţii. Pot face ce vor cu ele", a adăugat primarul oraşului. 


Fără soluţii pentru copii
 
„Mă deranjeaza faptul ca nu am fost chemati la o discutie sau la o negociere. Noi facem asistentă socială de foarte multi ani si cred ca macar atat meritam. Ni s-au trimis notificari prin care trebuie sa eliberam spoatiul, dar nu vom face acest lucru. Primăria nu procedează corect“, spune Maria Volintiru, director la “Pentru fiecare copil o familie”. Afirmaţiile doamnei îl supără pe edilul şef al Reşiţei, care susţine că femeia e impacientată în necunoştinţă de cauză şi nu cunoaşte legea. În plus, primarul aruncă întreaga responsabilitate în ograda celor de la ISJ Caraş-Severin, pentru că susţine că primăria nu poate face nimic să îi ajute. Inspectorul general nu a putut fi de găsit în acestă dimineaţă.  




Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite