Codul portocaliu îi mobilizează pe primarii cărăşeni să umple saci cu nisip şi pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinele hidrologice din zona de vest sunt sub cod portocaliu. Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis avertizări pentru bazinele hidrografice ale râurilor Timiş, Bârzava, Caraş şi Nera. Avertizarea este valabilă până mâine seară. Câteva zeci de localităţi sunt amenajate pe malul acestor râuri.

Autorităţile locale din comune şi oraşe unt, din nou, în alertă, după ce INMH a transmis avertizarea de cod portocaliu. Oficialii de la ISU “Semenic” spun că oamenii trebuie să ia anumite măsuri şi nu doar să stea cu mâinile în sân. “În primul rând, trebuie asigurată permanenţa la primării, iar cursurile apelor trebuie supravegheate în permanenţă, astfel ca materialele aduse să nu blocheze cursul râurilor şi să inunde casele oamenilor”, a declarat Anca Balint, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”. În plus, oamenii trebuie să fie pregătiţi cu saci de nisip şi pământ, astfel încât să îşi protejeze casele. De asemenea, agenţii economici care în mod normal îşi desfăşoară activitatea pe malul apelor, trebuie să evite ră rămână în zonă.  În acest interval  debitele râurilor vor înregistra cote crescute, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. 

Ajutor umanitar pentru sinistraţi

Reşiţenii pot depune şi astăzi ajutoare pentru sinistraţii din Caraş-Severin şi Moldova. Cele două corturi amplasate pentru colecatrea donaţiilor sunt amplasate în centrul civic şi în Parcul „Tricolorului“, din cartierul Govândari. Ajutoarele pot fi depuse în fiecare zi, de la ora 10.00 şi până la 18.00.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite