Festivalul Internaţional de Folclor Hercules mai aduce o mână de turişti în staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la cea de-a 40-a ediţie, festivalul de pe Valea Cernei adună ansambluri din ţară şi străinătate pe scena teatrului de vară din localitate. Acţiunea a început ieri seară cu o paradă a portului popular, care a defilat prin staţiune.

Staţiunea Băile Herculane a dat startul Festivalului Internaţional de Folclor Hercules. În fiecare an pe Valea Cernei, vin zeci de cărăşeni dornicii să “reînvie” tradiţia populară. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când vestivalul Hercules a luat naştere. La manifestare participă ansambluri artistice din toată zona Banatului. Aseară, în prima zi a sărbătorii, au urcat pe scena teatrului de vară din localitate fanfara Lăpuşnicul Mare, ansamblurile Cununiţa din Bănia, Armenişana din Armeniş, Hora Belinţului din Belinţ, ansamblul Liceului Hercules.

Nu au lipsit nici străinii de la petrecerea românească. Ansambluri din Costa Rica, Macedonia şi Olanda au trecut pragul staţiunii Herculane pentru a se bucura alături de bănăţeni. Spectacolul continuă şi astăzi.

Pe scenă vor urca atât formaţii străine, cât şi binecunoscutele ansambluri Junii Sibiului, Reşiţeana şi ansamblul din Eftimie Murgu. Pentru că este an de criză, bugetul manifestării este mai mic cu 20%. Suma finală alocată de Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale este de 40.000 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite