Bilanţ tragic la inundaţiile în cifre, în judeţul Caraş-Severin, unde pagubele au depăşit 15 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele cifre ale inundaţiilor din judeţ arată că pagubele depăşesc 15 milioane de lei. Autorităţile sunt pesimiste şi cred că nu vor obţine bani de la Guvern, ca să îi ajute pe oameni. Până atunci, le recomandă să pună mână de la mână şi să se ajute între ei.


Potrivit primului bilanţ al inundaţiilor care au avut loc la jumatatea lunii iunie, atunci când s-a prăbuşit dealul radioactiv de la Ciudanoviţa, valoarea pagubelor se apropie de 16 milioane de lei. Numai la Ciudanoviţa pagubele sunt estimate la 2,47 milioane de lei. În perioada 14-21 iunie, au fost afectate şase comune: Doclin, Bolvaşniţa, Berlişte, Goruia, Ramna şi Ciudanoviţa, cu satele aparţinătoare Tirol, Biniş, Doclin şi Vârciorova. În ceea ce priveşte pagubele înregistrate în zilele de 29 şi 30 iunie, acestea se ridică la aproape 11,8 milioane de lei.

"Pagubele au fost aşa de mari, din cauza faptului că fenomenele hidrometeorologice s-au succedat, au fost ploi abundente, scurgeri de pe versanţi, creşteri mari de debite, iar viteza de scurgere în albii a fost crescută. De asemenea, pagube au apărut şi după trecea viiturilor, respectiv, alunecări de teren şi eroziuni ale malurilor, din cauza umiditatii excesive", a declarat Paula Neamţu, directorul de cancelarie al Prefectului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite