Primele victime ale inundaţiilor nu au fost găsite nici la această oră şi zeci de case sunt sub apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, în localitatea Feneş, au căzut într-o oră 110 litri pe metru pătrat, într-o oră. Asta înseamnă cantitatea pentru o lună, spun specialiştii. "Din primele raportări, 100 de case au fost inundate la Feneş, 50 la Teregova şi 2 în Sat Bătrân", a declarat Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa.

UPDATE, ora 09.00 Poliţiştii au gasit în această dimineaţă cadavrul unei femei, la Slatina Timiş. Deocamdată, oamenii legii nu se pot pronunţa dacă este vorba despre femeia care a dispărut în cursul nopţii de ieri sau nu. Cert este că, poliţiştii au aflat împrejurările în care s-au petrecut evenimentele. Femeia, de 40 de ani şi soţul ei, de 47, ambii din Caransebeş au vrut să îşi viziteze părinţii la Sat Bătrân. Ultimul telefon pe care l-au dat a fost în jurul orei 18.00, atunci când oamenii îşi anunţau sosirea. De ajuns, însă nu au mai ajuns la destinaţie. "Am găsit în această dimineaţă cadavrul unei femei la Slatina Timiş. O echipă de criminalişti este deja la faţa locului", a declarat Adriana Beţa, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin.

ORA 07.00 Sirenele de averizare a polulaţiei au sunat de parcă s-ar fi apropiat sfârşitul lumii. Pentru râul Timiş, hidrologii au emis Cod Roşu de avertizare. Asta înseamnă depăşiri ale cotelor de pericol. Mai multe localităţi prin care a trecut râul au fost pregătite să înfrunte ieşirea din matcă. Slatina Timiş, Armeniş, Bucoşniţa, Buchin, Caransebeş, Sacu şi Constantin Daicoviciu sunt ameninţate la ora actuală de râul Timiş. Se aşteaptă o viitură puternică. Ne aşteptăm la situaţii similare cu cea de la Piatra Scrisă, unde râul a inundat DE 70 şi hanul de la popas, iar în cîteva minute să se şi retragă", a declarat sergentul major  Andrei Ciobanu, din cadrul ISU "Semenic". Pompierii cărăşeni nu pot estima câte case au fost inundate până acum. Cert este că încă mai lucrează la evacuarea apelor. "La Bozovici, mai este un detaşament, care în prezent mai evacuează apa din câteva case", a adăugat sergentul major. "Cotele de pericol sunt depăşite deja în mai multe locaţii, pe râu", subliniază Andrei Ciobanu. Acesta a adăugat că la primele orele ale dimineţii că sunt grav afectate 20 de case, dintre care 13 la Bozovoci, una la Priplipeţ, 5 la Teregova şi două la Feneş. De asemenea, în zona Armeniş, trei persoane au fost evacuate, 1 în Sat Bătrân şi 2 la Submarginea.


O familie înghiţită de ape

Două persoane au fost date dispărute, în cursul serii de ieri. Localnicii din Sat Bătrân sunt speriaţi şi susţin că înainte de viitură, i-ar fi văzut pe cei doi oameni în maşină. Forţele de ordine îi caută pe proprietarii maşinii.  Localnicii din Sat Bătrân au găsit o maşină răsturnată în şanţ şi presupun că proprietarul autoturismului şi soţia sa au fost înghiţiţi de ape. Ei au sesizat oamenii legii. "Cercetările continuă, încă îi căutăm pe oameni", a declarat Adriana Beţa, din cadrul IPJ Caraş-Severin. "Întradevăr, viitura a luat o Dacie Logan, în care erau doi cetăţeni şi nu se ştie soarta lor până în acest moment.  S-a instituit Cod Roşu pe Timiş  şi se aşteaptă o viitură în jurul orelor 01.00 -02.00,  în municipiul Caransebeş. Toate autorităţile sunt în alertă. Am trimis jandarmi de la Reşiţa", a declarat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea pentru postul TV "TVT 89", din Timişoara.

Traficul feroviar este încă întrerupt pe raza localităţii Armeniş şi Teregova.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite