Pagube de patruzeci de milioane de lei în comunele din Caraş- Severin, în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 30 primari ai localităţilor afectate de inundaţiile din luna mai au terminat cu evaluarea pagubelor. Cele mai afectate au fost hectarele agricole. Deşi localnicii speră în ajutorul de la stat, fondurile pentru despăgubiri sunt zero.

Ploile din luna mai au produs pagube însemnate în judeţul Caraş- Severin. De abia acum  edilii celor 30 de localităţi afectate au finalizat bilanţul pagubelor, care au fost produse la inundaţiile din luna mai. Cantităţile mari de precipitaţii au inundat mai mult de 40 de case. Nici comunale şi podurile nu au scăpat de furia apelor.

Cele mai afectate au fost suprafeţele agricole. Mai mult de 240 hectare au fost sub apă. Valoarea totală a pagubelor produse de ploi este de peste 40 de milioane de lei. Deşi pagubele au fost însemnate şi cei afectaţi speră că vor fi ajutaţi, oficiali sunt sceptici. Octavian Ţunea, prefectul judeţului spune că nu sunt bani pentru despăgubirea comunelor distruse de ploi pentru că în acest moment fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului este zero.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite