Ţara arde, iar bugetarii cărăşeni se grăbesc să-şi mărească salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lefurile unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Caraş se măresc, iar la Primăria Reşiţa chiar se fac angajări. În ambele cazuri, şefii acestor instituţii se ascund după fusta funcţionarelor rămase însărcinate.

Într-o perioadă în care Guvernul anunţă reduceri salariale, instituţiile publice din Caraş-Severin recurg la măriri salariale sau chiar angajează personal. La Consiliul Judeţean Caraş-Severin, s-au decis măriri de salariu pentru mai mulţi funcţionari publici deşi cei mai mulţi dintre colegii lor vor avea lefuri cu 25 la sută mai mici, potrivit hotărârii luate de Guvern.

În ultima sedinţă a forului legislativ, consilierii au aprobat modificarea statului de funcţii potrivit căruia mai mulţi consilieri, inspectori sau referenţi vor trece la trepte superioare de salarizare. „Salariul net al celor 16 funcţionari publici va creşte în medie cu 56 de lei, odată cu avansarea într-o treaptă salarială superioară”, a declarat Camelia Şuşco, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Potrivit oficialilor de la CJ, avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se face prin transformarea posturilor ocupate de cei care îndeplinesc condiţiile de avansare.

Caracter urgent

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că această hotărâre este urgentă, pentru că funcţionarele care au decis să devină mame vor prinde treapta superioară atunci când vor fi în concediu de maternitate. Aşa că, este ultimul tren (de criză) pe care îl prind pentru mărirea salariului. „Caracterul urgent al proiectului de hotărâre a constat în faptul că actul nu a fost introdus iniţial pe ordinea de zi. Ba mai mult, potrivit oficialilor din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, există funcţionari publici, care din luna iulie 2010 intră în concediu de maternitate, iar mărirea salarială nu ar putea fi făcută la termenul de doi ani, aşa cum prevede legea”, a mai spus Şuşco.

Însărcinate şi la primărie

Surse din cadrul Primăriei Reşiţa susţin că, în ciuda crizei economice, sunt direcţii care fac angajări serioase. Este vorba despre Direcţia de Patrimoniu, Impozite şi Taxe, dar şi de aparatul propriu al Consiliului Local.
„Cei care comentează ar trebui să ştie că mai avem şi colege care sunt însărcinate, iar angajările pe care le facem sunt pe o perioadă delimitată. În rest, lucrez cu colegi angajaţi de cei care au condus destinele Reşiţei înaintea mea”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul oraşului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite