Cine este „tovarăşa” din Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iustina Turnea, fost membră PCR, reprezintă interesele cărăşenilor în comisia de muncă şi sănătate. Fostul director al IAS Răcăşdia îşi aminteşte cu nostalgie despre vremurile în care a adus „gostatul” pe un loc „fruntaş” pe ţară.

Iustina Turnea, în vârstă de 66 de ani, unul dintre cei mai în vârstă consilieri judeţeni din Caraş-Severin îşi desfăşoară liniştită activitatea în for. Născută în 1944, bătrâna îşi aminteşte cu nostalgie despre vremurile în care conducea cu succes IAS-ul de la Răşădia. „De pe ultimul loc, am adus gostatul pe un loc fruntaş în ţară. Eram prietenă cu cei care se aflau la putere, dar pentru că îmi apreciau activitatea, nu pentru că am deţinut funcţie de partid”, a spus bătrâna consilieră.
Iustina Turnea este mândră de rezultatele pe care le-a obţinut. „Acum, nu mai există niciun fel de agricultură. Cu agricultura, Ceauşescu ne-a scăpat de datorii. Dacă am sărit într-un picior că am scăpat de Ceauşescu, acum mă gândesc cu nostalgie...nu la Ceauşescu, ci la acele vremuri”, a mărturisit aleasa judeţeană. 

„Era rânduială înainte de 1989”


Iustina Turnea crede că îşi merită statutul pe care l-a dobândit în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. „Dacă se aprobă Legea Lustraţiei şi se consideră că eu trebuie să părăsesc viaţa politică, aşa voi face, însă nu am deţinut funcţie politică în P.C.R., am fost doar membră de partid”, a punctat actualul consilier, care recunoaşte că nu a avut nicio iniţiativă legislativă pentru judeţ, dar spune că se implică în permanenţă în viaţa socială, mai ales a localităţii Eftimie Murgu, unde a fost şi primar pentru două mandate, după 1990. „Eftimie Murgu este o localitate prosperă, am avut grijă de comună şi este foarte frumos acolo”.

„Să ne lase !”
Liderii de sindicat cărăşeni sunt şocaţi de componeţa forului. „Nu are ce să caute într-un organism democratic. A dus-o bine şi pe vremea lui Ceauşescu. Îi respect vârsta, dar trebuie să lase oamenii tineri să facă legea locală. Sângele nu se schimbă niciodată. Are o vârstă... Nu ştiu ce a făcut pentru acest judeţ. Să enumere două lucruri să ne spună ce a făcut pentru acest judeţ”, s-a revoltat Iosif Drăgan, lider sindical. „Nu ne-am despărţit încă de comunism. Noi considerăm că Legea Lustraţiei este importantă şi trebuie reanalizată”, Florian Mihalcea, preşedinte Societatea Timişoara. 


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite