“Sanitarii Dunării” au fost recompensaţi pentru grija ce o poartă mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Ecologic de Colaborare Nera  şi-a premiat voluntarii şi colaboratorii care învaţă la Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă. Premierea a avut loc în Căminul Cultural din Moldova Veche, odată cu  festivitatea de încheiere a anului şcolar.

Parteneriatul dintre Grupul Ecologic de Colaborare Nera şi Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă datează de mai bine de şase ani, iar de pe baza acestuia au profitat mai multe zone turistice din judeţ, unde ecologiştii voluntari au desfăşurat numeroase campanii de strângere a deşeurilor sau de informare a turiştilor nedisciplinaţi. În cei şase ani de colaborare, elevii din Moldova Nouă au făcut posibilă derularea a nu mai puţin de şapte proiecte destinate protecţiei mediului, care au primit în perioada 2004-2010 finanţare din partea Uniunii Europene.

"În anul şcolar 2009-2010 au fost validaţi ca agenţi ecologici voluntari 17 elevi, dintre care, 12 vor realiza până în luna noiembrie 2010, în baza unui contract de voluntariat cu GEC Nera,  activităţi de monitorizare alternativă a mediului şi informare a populaţiei în legătură cu starea factorilor de mediu şi a biodiversităţii în Clisura Dunării, precum şi igienizarea ariilor speciale de protecţie din cadrul Parcului Natural Porţile de Fier", a precizat Cornel Popovici Sturza, preşedintele GECNera.

Grupul Şcolar Industrial din Clisura Dunării a primit pe această cale o “Diplomă de excelenţă", dar Cornel Popovici Sturza a acordat şi alte distincţii. Au primit diplome de "Voluntar pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului" profesoara de biologie Mariana Corcodel, coordonatorul echipei de voluntari, şi elevele Lenuţa Mutaşcu, pentru bogata activitate în cei trei ani petercuţi în sânul echipei, şi Andreea Vidinaru, pentru cele mai bune rezultate obţinute ca agent ecologic în anul 2010.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite