Traficant de meserie, Adrian Gheju atacă poliţiştii de hobby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabandistul Adrian Gheju, care a fost pe punctul de a ucide un poliţist după o urmărire ca în filme, nu a fost nici măcar reţinut. Tânărul de 27 de ani este cercetat în libertate pentru incidentul care a avut loc în 28 mai. El face trafic cu ţigări de mai mulţi ani.

Nu mai puţin de şase focuri de armă au fost necesare pentru a opri maşina tixită cu ţigări condusă de Adrian Gheju, un tânăr de 27 de ani, din localitatea Târnova. Tras pe dreapta, în 28 mai, pentru un control de rutină al Poliţiei, între Naidăş şi Nicolinţ, Gheju a demarat în trombă şi a lovit un om al legii care a încercat să îl oprească. Contrabandistul şi-a afişat tupeul în faţa poliţiştilor pentru că, deşi a mai fost prins de două ori cu ţigări netimbrate, a scăpat ieftin, fiind sancţionat doar contravenţional. A treia oară când a fost prins pe picior greşit, Gheju a fost la un pas de a ucide un poliţişt de frontieră. Judecătoria Oraviţa a considerat că nu prezintă pericol social şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Procurorii orăviţeni au făcut recurs, iar soarta contrabandistului va fi hotărâtă acum de Tribunalul Caraş-Severin.

Ilie, curat ca lacrima

„Lunea trecută trebuia să fie recursul. S-a amânat pentru că nu a fost legal îndeplinită procedura de citare. Gheju a mai fost prins de Poliţia de Frontieră de două ori. El este însă doar contravenient, pentru că nu are o condamnare penală. Noi am pus la dosar inclusiv copii după acele procese verbale, să arătăm că omul nu e la prima contravenţie”, a precizat Cristi Mihăilă, prim procuror la Parchetul Oraviţa.
Luptătorul K1, Florin Ilie, implicat şi el în acest caz, poate dormi liniştit, pentru că oamenii legii nu au prea multe de împărţit cu el. „Cel care a produs fapta e Gheju. Ceilalţi, în funte cu Ilie, nici măcar nu au fost acolo. Parchetul a cerut arestarea preventivă doar pentru Gheju, celorlalţi nu avem ce să le facem”, a mai spus Mihăilă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite