Parc ecologic pentru tinerii reşiţeni de „Ziua Copilului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia părinţilor din şcoala 8 Reşiţa şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 au inaugurat astăzi, un parc dedicat copiilor. Spaţiul verde a fost amenajat şi cu ajutorul celor mici. Aceştia au plantat peste 1000 de flori, arbuşti şi arbori pentru ca locul să fie unul special.

De Ziua Copiilor elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 din Reşiţa au avut bucuria imensă de a inaugura parcul ecologic situat în curtea şcolii.

Împreună cu asociaţia părinţilor care a pus pe picioare acest proiect în cadrul “Programului Spaţii Verzi”, tinerii s-au putut bucura astăzi de parcul la care şi ei au dat o mână de ajutor.

image

“Iubesc Natura-vreau să-i fiu prieten!” este un proiect prin care s-a dorit modernizarea parcului şcolar existent printr-o intervenţie neagresivă asupra mediului înconjurător cu implicarea activă a elevilor, părinţilor şi a comunităţii locale.

image

Proiectul a fost realizat în urma câştigării unui proiect în cadrul “Programului Spaţii Verzi”. Noi am primit finanţare de la aceştia în proporţie de peste 60 la sută din costul total al parcului”, a spus Camelia Coandă, membru în comitetul director al Asociaţiei Părinţilor din Şcoala 8 Reşiţa. Pe lângă cele aproximativ 1200 de flori, arbuşti sau arbori plantaţi de şcolari, aceştia au ajutat şi la realizarea de alei ecologice, au participat la confecţionarea pliantelor şi a afişelor pentru a arăta reşiţenilor implicarea şi dăruinţa de care au dat dovadă pentru finalizarea acestui spaţiu de joacă ecologic.

image

Nu au lipsit nici momentele artistice pe parcursul acestei zile. Copii au prezentat un spectacol de dans modern şi unul de dansuri populare şi au mai pus în scenă o piesă de teatru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite