Austriecii şi nemţii din Anina au petrecut trei zile de Kirchweih

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de sâmbătă, cartierul Ştaier din Anina s-a umplut de viaţă. Străzile au răsunat de muzica fanfarei, iar de prin case şi de pe străzi  au apărut tineri şi bătrâni îmbrăcaţi în portul tradiţional de la Anina, cămăşi albe şi pantaloni negri.

Pentru trei zile, Anina s-a întors în timp cu zeci de ani pentru a deveni ceea ce a fost când toată lumea se simţea ,, acasă” . Etnicii germani din Steierdorf s-au reîntors acasă pentru a reînvia o sărbătoare seculară.Zeci de tineri au participat la o sărbătoare veche de sute de ani, a etnicilor germani din Steierdorf, Anina. Îmbrăcaţi în port popular, ei au defilat pe străzile oraşului, pe ritmuri de fanfară.Evenimentul, care i-a adus acasă şi pe germanii plecaţi din ţară, a avut o dublă semnificaţie: în afara prăznuirii hramului bisericii catolice, sau Kirchweih, şi împlinirea a 237 de ani de la sosirea primilor colonişti.

După defilare şi montarea pomului, tinerii au mers la biserică unde s-au spovedit.Petrecerea a continuat cu spectacole, cântece şi dansuri populare germane. Din program nu au lipsit nici tradiţionala masă de Kirchweih, dar nici muzica, berea rece, sandwich-urile şi prăjiturile pregătite cu grijă de femeile din comunitate şi nici tradiţionalul bal de Kirchweih, care a încheiat cea de-a XXV-a ediţie a acestei manifestări culturale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite