Peste 40 de zile de căutări, niciun rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare sfârşit de săptămână când vremea le-a permis, salvamontiştii cărăşeni au urcat pe Vârful Ţarcu în încercarea de a de găsi vreun indiciu care să-i conducă spre trupurile neînsufleţite ale meteorologului Ionuţ Gruia şi al soţiei acestuia, Adriana.

Cei doi au dispărut în infernul de pe munte înainte de Crăciun, iar de atunci, singurele semne lăsate de ei sunt o mănuşă şi o căciulă. Insuficiente însă, pentru că salvatorii şi voluntarii plecaţi în căutarea lor nu au mai găsit şi alte indicii. Perimentrul în care se presupune că ar fi cei doi a fost limitat foarte greu din cauza vremii capricioase şi, nu în puţine rânduri, cei plecaţi în căutarea lor au văzut moartea cu ochii.

O echipă a Serviciului Salvamont Caraş-Severin, formată din opt persoane, a coborât în acest weekend în Căldarea din apropierea Staţiei Meteorologice Ţarcu, unde stratul de zăpadă măsoară încă peste trei metri. Eforturile lor au rămas şi de această dată fără rezultat. “Sunt deja peste 40 de zile de căutări şi încă nu i-am găsit.

Operaţiunile de căutare a celor doi au costat până în acest moment 25.000 de lei. Noi sperăm să-i găsim în cel mai scurt timp posibil, dar nu e deloc simplu. Din experienţă vă spun că îi putem găsi chiar şi în august-septembrie”, a spus şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite