Mii de euro sunt „tocaţi” în fiecare lună de senatorii Iosif Secăşan şi Gheorghe Pavel Bălan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarii din întreaga ţară se pregătesc să intre în grevă generală, din cauza salariilor mici, în timp ce senatorii cărăşeni se răsfaţă pe bani publici. Ei consumă lunat peste 10.000 de euro.Cel mai „scump” senator este Iosif Secăşan, care consumă din banii statului peste 5.300 de euro lunar.

„Eu, de meserie, sunt chirurg şi am fost ales de 27 de mii de oameni să îi reprezint.

Consider că trebuie să trăim decent şi că sumele pe care noi le folosim trebuie să fie raportate şi la celelate venituri din instituţii.

Dar cred că Parlamentul şi parlamentarismul trebuie respectate pentru că reprezintă chintesenţa democraţiei”, a spus senatorul.

„Nu noi decidem”

Judeţul Caraş-Severin este reprezentat în Parlament şi de senatorul Gheorghe Pavel Bălan. Acesta  a consumat în ultima lună, pentru transport, diurnă, cazare şi telefon, în jur de 4.600 de euro, bani pe care spune că îi cheltuie şi cu angajaţii săi. „Noi nu primim niciun leu pentru cazare. Există un contract stabilit de Senat cu un agent economic. Nu noi alegem unde să stăm. Se poate alege şi o variantă mai ieftină. Plus că, din suma forfetară pe care noi o primim, avem obligaţia să ne plătim angajaţii şi toate cheltuielile.

                                           
                                           Senatorul Gheorghe Pavel Bălan

image

Eu am două cabinete şi trebuie să plătesc lunar şase angajaţi. Vreau să menţionez că şi telefoanele le plătim din banii noştri. Există un abonament lunar cu 700 de minute incluse, dar ce depăşim plătim din buzunar”, a spus reprezentantul cărăşenilor în Senat. În prezent, cheltuielile senatorilor cărăşeni pentru cazare sunt de aproximativ 2.000 de euro pe lună.


Iosif Secăşan este cel mai bine plătit senator cărăşean.

image

Cu aceşti bani, un reşiţean ar putea lucui în chirie, timp de un an de zile, în orice oraş din judeţ. O medie a cheluielilor lunare pentru senatorii cărăşeni este de aproximativ 10.000 de euro, ceea ce înseamnă anual 120.000 de euro, o sumă considerabilă care pentru locuitorii judeţului ar putea fi materializată în diferite investiţii.

Activitate parlamentară bazată pe declaraţii

În ceea ce priveşte activitatea senatorilor cărăşeni în Parlamentul României, Gheorghe Pavel Bălan s-a făcut „remarcat” în timpul şedinţelor, din 2008 şi până în 2010, prin trei declaraţii politice. Una dintre acestea s-a referit la aniversarea uzinelor reşiţene. Iosif Secăşan, în aceeaşi perioadă, a avut cinci declaraţii, o întrebare şi o interpelare. Spre deosebire de senatorii din alte judeţe, cei cărăşeni nu au consumat niciun leu pentru deplasările în străinătate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite