Elita Europei se luptă pe salteua din Polivalenta reşiţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni luptători juniori de pe continent vin la Internaţionalele României. Nu mai puţin de opt reprezentanţi ai CSŞ-CSM Reşiţa vor lupta sâmbătă şi duminică pentru medalii în faţa propriilor susţinători. 

Pentru al treilea an la rând, municipiul de pe Bârzava a fost ales drept gazdă a Campionatelor Internaţionale de Lupte ale României pentru juniori. Rezultatele excelente ale secţiei de lupte de la CSŞ-CSM Reşiţa şi organizarea fără cusur a competiţiilor din anii precedenţi au reprezentat argumente suficiente pentru şefii Federaţiei Române de Lupte să aducă elita Europei în Banat. “Este un lucru mare că am reuşit să organizăm o nouă ediţie a Internaţionalelor României la Reşiţa, mai ales acum, când criza financiară ridică atâtea probleme. Este vorba despre o competiţie de primă mână, la care şi-au anunţat participarea sportivi din 13 ţări. Vor fi aici ruşi, bulgari, nemţi, polonezi, unguri sau francezi, sportivi care reprezintă cele mai importante şcoli de lupte din Europa”, a precizat Adrian Dacica, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

 Opt reşiţeni   

 Sub culorile celor două cluburi din Reşiţa, CSŞ şi CSM, vor lupta opt sportivi, accidentările ţinând mai mulţi lupători departe de saltea. Cea mai importantă absenţă este cea a lui Mihai Turculeanu, care a suferit o accidentare gravă la ligamentele încrucişate şi va lipsi o perioadă mai îndelungată. Andrei Franţ nu este nici el complet refăcut după ruptura de pectoral, dar Adrian Dacica îl va arunca totuşi în luptă, cartea sa de vizită dându-i dreptul să spere la un loc pe podium şi în condiţiile în care nu se află în cea mai bună formă. În întrecerea masculină, Reşiţa va mai fi reprezentată de Sebastian Uţă, Adam Babaioana, Alexandru Giorici şi Emanuel Maşniţă. Şcoala reşiţeană de lupte este bine reprezentată şi la feminin, Olivia Neagu, Nicoleta Ciuhurezu sau Alina Vuc fiind deja nume consecrate, atât pe plan naţional, cât şi în întrecerile de peste hotare.
Trei-patru medalii
Întrebat ce aşteptări are de la această competiţie, antrenorul emerit Adrian Dacica a spus: “Anul trecut am obţinut patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz. Cred că dacă am reedita performanţele din 2009 ar fi foarte bine, ar fi un rezultat care m-ar mulţumi. Eu ştiu însă, că toţi cei opt sportivi ai noştri sunt foarte valoroşi şi oricare dintre ei ar putea urca pe podium. Eu sper să iasă bine, deşi va fi o concurenţă acerbă, pentru că Internaţionalele României sunt criteriu de selecţie pentru Campionatele Europene”.

Două zile de lupte la Sala Polivalentă

Campionatele Internaţionale de Lupte ale României, ediţia 2010, vor debuta astăzi, când este programată şedinţa tehnică şi cântarul oficial. Competiţia propriu-zisă începe însă sâmbătă dimineaţă, la ora 10. Până la prânz vor vea loc tururile eliminatorii, pentru ca, între orele 16 şi 19 să fie programate recalificări şi finale la o parte din categorii. Duminică, după acelaşi program, se vor lupta şi sportivii de la celelalte categorii. “Intrarea publicului va fi liberă şi aşteptăm iubitorii luptelor la Sala Polivalentă pentru că vor avea ce vedea. Sunt sportivi de top, componenţi ai loturilor naţionale şi vor fi meciuri interesante. Garantez că va fi un adevărat spectacol”,  a adăugat Dacica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite