Şefii judeţului îşi bat joc de rezervaţiile naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Caraş-Severin calcă în picioare directivele Uniunii Europene şi a turnat fundaţia pentru un refugiu pentru salvamont şi informare turistică, tăind 400 de metri pătraţi dintr-o arie naturală protejată. Decizia trece neobservată pe lângă autorităţile de mediu.

Uniunea Europeană impune norme stricte atunci când vine vorba despre ariile protejate. Nu şi pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care are propriile sale reguli. Fără avizul Parcului Naţional Semenic Cheile Caraşului, autorităţile au dat startul unei construcţii impunătoare, amplasată pe o porţiune de 400 de metri pătraţi, într-o rezervaţie naturală de turbărie activă. Pe locaţia respectivă s-a turnat deja fundaţia unui refugiu pentru Serviciul Salvamont Caraş-Severin şi un punct de informare turistică. Beneficiarul lucrării este chiar Consiliul Judeţean, iar banii vin de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. „S-a format o comisie şi am mers în teritoriu. Noi nu am dat aviz pentru o astfel de construcţie. Este afectată o mică parte dintr-o arie protejată de turbărie“, spune Sorinel Tudorescu, directorul Parcului Naţional.

Autorităţi fără poziţie

În ceea ce priveşte autorităţile responsabile, cum ar fi Garda de Mediu sau Agenţia pentru Protecţia Mediului, sunt mute. În ciuda faptului că surse din cadrul ONG-urilor de mediu susţin că cei de gardă ar fi fost în zonă şi ar fi întors spatele la ceea ce se întâmplă în aria protejată, comisarii susţin altceva. „Cei de la Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului ar fi trebuit să ne sesizeze şi pe noi“, spune Remus Blujdea, comisar la Garda de Mediu. Cei de la APM Reşiţa nu îşi dau cu părerea, momentan. Aceeaşi poziţie o adoptă şi purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Camelia Şuşco, care până la închiderea ediţiei nu a putut să prezinte o poziţie oficială a conducerii, cu privire la această problemă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite