Aihan Omer a fost scos pe uşa din dos a UCMR Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul care a scris istorie pentru Reşiţa pleacă mâhnit de atitudinea şefilor clubului.Telefonul “Turcului” sună neîntrerupt după ce a fost demis de UCM Reşiţa, din vară urmînd a alege o echipă din ţară sau din străinătate.

Conducerea Clubului Sportiv UCM Reşiţa a uitat peste noapte faptul că Aihan Omer a transformat o echipă anonimă într-o forţă a handbalului românesc şi a aşezat-o pe harta Europei prin cele trei Cupe Challenge câştigate şi l-a dat afară pe uşa din dos. Dar nu e nimic nou, pentru că tot aşa au plecat de la Reşiţa şi o mulţime de jucători, Filip, Prachar, Vizhbovskyy, sau chiar oficiali, Gheorghe Albu, fostul organizator de competiţii, fiind cel mai bun exemplu. Omer a fost demis când mai erau de disputat doar două etape de campionat, Reşiţa nemaiputând pierde locul secund în Liga Naţională. Tehnicianului care a adus-handbalul spectacol în Banat nu i s-a dat nici măcar ocazia de a-şi lua la revedere de la suporterii pe care i-a răsfăţat atâta vreme.

Omer, vinovat pentru ratarea titlului

    Nici cu jucătorii pe care i-a antrenat timp de patru ani nu a avut timp să stea prea mult de vorbă, şefii UCMR-ului încheind conturile într-o şedinţă de cinci minute, departe de ochii presei. Preşedintele-director al UCMR a oferit însă câteva explicaţii legate de plecarea antrenorului. “Este o despărţire şi orice despărţire e grea. Toate cele trei Cupe Challenge au fost câştigate de către el. El a fost cel care a condus echipa spre acest rezultat spectaculos şi unic în handbalul românesc, însă, la fel de bine, tot cu Aihan la conducere, am reuşit să ratăm doi ani la rând obiectivul principal, acela de a câştiga campionatul. Într-o discuţie pe care am avut-o împreună, am căzut de comun acord să încetăm relaţiile contractuale”, a explicat Chebuţiu.

Pleacă trist!

Aihan Omer şi-a asumat responsabilitatea şi a acceptat demisia, dar părăseşte Reşiţa cu un gust amar, conducerea UCMR uitând de spiritul fair-play-ului. “A fost o despărţire amiabilă, civilizată, dar simt amărăciune, tristeţe, pentru că am lucrat aici patru ani, iar rezultatele nu au fost chiar de neglijat. Reşiţa a apărut pe harta Europei ca o forţă. Mi-aş fi dorit să nu plec, să mă lupt pentru o Cupă a României. Puteam măcar să închei campionatul, mai erau două etape”, a afirmat tehnicianul. Adrian Chebuţiu spune însă că Omer nu mai putea continua pe banca vicecampionilor. “Despărţirea nu se putea evita, pentru că ambele părţi au ajuns la un nivel de saturaţie suficient pentru a lua această decizie. Întotdeauna liderul este vinovat pentru rezultatele echipei pe care o conduce. Aihan Omer a avut toate condiţiile pentru a câştiga titlul. Din păcate, suntem cu toţii sclavii succeselor. Succesul nu a venit la nivelul şi momentul aşteptat la UCM Reşiţa”, a argumentat Chebuţiu. “Am avut aici una dintre cele mai frumoase galerii. Reşiţa are suporteri extraordinari, m-am ataşat de ei şi ţin mult la acest public care m-a aclamat. Le mulţumesc”, a spus “Turcul” înainte să-şi facă bagajele.

Ucemeriştii rămân pe mâna cu Czari

După îndepăratrea lui Aihan Omer de la cârma vicecampioanei, banca tehnică a fost preluată de fortul său secund, Gligore Czari. “Jucătorii au primit vestea cu linişte, Gligore Czari va conduce echipa până la sfârşitul campionatului şi va fi ajutat, din rândul jucătorilor, de Rică Pârâianu. Ei doi vor avea susţinerea conducerii clubului. Le-am spus jucătorilor că nu li se va acorda niciun fel de primă pentru sezonul competiţional 2009-2010, din cauza prestaţiei pe care au avut-o în ultimele meciuri. De asemenea, le-am spus jucătorilor că obiectivul secundar, câştigarea Cupei României, rămâne valabil. Până acum nu am avut nicio discuţie cu vreun alt antrenor”, a precizat Adrian Chebuţiu.

  “E greu de spus dacă e mai bine acum, sau după finalul campionatului. E un nou început, pe care l-am vrut cât mai repede. Era previzibil că această colaborare va înceta. Acum vrem Cupa României”, a declarant Ion Zamfirescu, directorul executive al clubului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite