Şase contrabandişti au fost opriţi cu focuri de armă, la intrarea în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase autoturisme căptuşite cu ţigări au forţat intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş. Plecaţi în urmărirea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a-i putea opri.

Scene ca în filmele cu mafioţi au avut loc ieri pe şoseaua care leagă Vama Naidăş de Oraviţa. Şase contrabandişti de ţigări au ieşit la un moment dat din coloana care număra ceva mai mult de 30 de maşini şi au intrat fraudulos în ţară, trecând în mare viteză pe fostul sens, care acum se află în reparaţii. Cei şase indivizi s-au sustras controlului vamal şi au condus nebuneşte pe DN 57, îndreptându-se spre Oraviţa, încercând să-şi facă pierdută urma. Poliţiştii de frontieră au plecat imediat în urmărirea lor şi doar focurile de armă i-au putut opri pe fugari.
„S-a executat foc de armă în plan vertical pentru a-i soma să oprească. Am cerut şi sprijinul Detaşamentului Operativ pentru urmărirea celor şase autoturisme care au forţat frontiera şi se îndreptau spre Oraviţa. Probabil, având în maşini bunuri ce depăşesc plafonul vamal, au vrut să se sustragă controlului vamal”, susţine inspectorul Valentin Bărăgan, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Naidăş.
Doi dintre contrabandişti nu au ajuns prea departe, ei fiind reţinuţi la Naidăş. Unul dintre ei s-a oprit într-un stâlp de pe marginea drumului, iar celălalt în şanţ. „În cele două autoturisme reţinute de noi s-au găsit peste 6.000 de pachete de ţigări marca Burton, prejudiciul ridicându-se la peste 20.000 de lei, acţiunile celor doi fiind încadrate la contrabandă”, adaugă Bărăgan.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite