O reţea de clonatori de carduri a fost anihilată de ofiţerii DIICOT (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mascaţii scotocesc tot oraşul în căutarea membrilor unei reţele specializate în infracţiuni economice. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost aduşi deja doi tineri bănuiţi de excrocherii cu carduri bancare. Un al treilea membru al reţelei a fost prins în urmă cu două zile şi a fost arestat preventive pentru 29 de  zile.

UPDATE, ORA 17.00 

Clonatorii de carduri sunt propuşi Tribunalului pentru arestare preventivă


Cei trei tineri reşiţeni suspectaţi că ar face parte dintr-o amplă reţea ce se ocupă cu infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, reţinuţi aseară de ofiţerii DIICOT, au intrat în urmă cu câteva minute în sala de judecată. Florin Buzăianu, Marin Jenariu şi Sergiu Melniceanu au fost prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Un alt membru al grupului, Robert Niculescu, reţinut marţi, se află deja în arestul Poliţiei, el fiind arestat preventiv.

Revenim cu amănunte !

După ce în ultimii trei ani au decapitat două reţele care se ocupau cu traficul de droguri, acum, procurorii DIICOT au anihilat o reţea suspectată că s-ar ocupa cu clonarea cardurilor bancare. Timp de trei zile, mascaţii au scotocit tot oraşul în căutarea membrilor unei reţele specializate în infracţiuni economice, după ce, marţi, a căzut în plasa lor un prim membru al grupării, bucureşteanul Robert Niculescu, care a fost deja arestat pentru 29 de zile. Alţi trei membri ai reţelei, BFC, de 32 ani, JMC, de 22 ani, şi MS, de 20 ani, toţi din Reşiţa, s-au ascuns într-o comună din judeţ, dar aseară ei au fost reţinuţi şi conduşi la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin. “Faţă de cele trei persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore urmând a fi prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.
Din primele informaţii, gruparea era formată din tineri reşiţeni şi cel puţin un bucureştean. Robert Niculescu a căzut primul în plasa poliţiştilor de la Crimă Organizată, el fiind prins în timp ce se pregătea să golească un bancomat din zona Victoria. “Avea un telefon mobil lipit cu gumă de mestecat deasupra bancomatului. Cu ajutorul lui filma codul pin tastat de cei care doreau să scoată bani”, susţine un martor al reţinerii lui.
Bărbatul avea asupra sa mai multe carduri clonate, precum şi un dispozitiv folosit în contrafacerea lor, motiv pentru care a fost arestat preventiv. “S-a reţinut în esenţă că acest individ, domiciliat în municipiul Bucureşti, desfăşura activităţi suspecte în jurul unor bancomate aflate într-un cartier din municipiul Reşiţa”, a precizat Rustin Ciasc, purtător de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.
    Aseară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost conduşi alţi trei tineri, bănuiţi că fac parte din aceeaşi reţea specializată în excrocherii cu carduri bancare. Ambii au refuzat să comenteze de ce au fost reţinuţi de mascaţi. În urma percheziţiilor domiciliare la locuinţele numiţilor B.F.C. şi J.M.C. au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe medii de stocare şi diverse înscrisuri. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi a mai multor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, fapte prevăzute cu pedepse de până la 12 ani închisoare”, spune Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite