Carnea de miel şi drobul le-au stricat reşiţenilor sărbătorile de Paşti (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi reşiţeni au ajuns la spital
Mai mulţi reşiţeni au ajuns la spital

Aproape 250 de persoane au ajuns la spital şi le-au dat bătăi de cap medicilor de la urgenţe, din cauză că au mâncat prea mult, prea sărat sau nu au avut control la alcool. Doctorii spun că numărul a fost simţitor mai mare decât în cazul sărbătorilor de Crăciun, când numărul intervenţilor a fost mai mic.

Astăzi, ora 08.00
În numai 12 ore, numărul pacienţilor care au ajuns la urgenţe, din cauza cărnii de miel şi a drobului a crescut cu aproape 100. Înrucât consumul în abundenţă de "mâncare grea" îşi poate face efectul până în trei zile, medicii de la urgenţe se aşteaptă ca numărul reşiţenilor care suferă de colici abdominale să crească şi mai mult. Cele mai multe cazuri sunt de colici abdominale.

Duminică, ora 16.00
“Enterocolite, diaree, colici abdominale, come acoolice şi hipertensiune ! Peste 150 de reşiţeni au avut bătăi de cap din cauza mâncărurilor pascale şi produselor specifice de Paşti”, spune medicul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Reşiţa, Toni Ursu. Aceasta a adăugat că numărul este foarte mare, dacă îl raportăm la timpul scurt în care s-au petrecut toate: 12 ore! “Suntem doar la început. Ne aşteptăm ca până mâine, numărul celor care vin la noi cu astfel de probleme, să crească şi mai mult”, subliniază medicul. Totuşi, cetăţenii care vor să evite o eventuală tură pe la urgenţe, pot evita acest lucru. “Să evite sarea, cantităţile mari de mâncare şi să încerce să mănânce firesc, la fel ca în orice altă zi”, spune Toni Ursu. De aceste sărbători, UPU a avut de a face şi cu accidente răzleţe, cauzate de alcool. Astfel că, agresiunile la beţie, bătăile cu contuzii abdominale şi buze tăiate sunt şi ele pe ordinea de zi.   

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite