Neînţelegerile de la CET au explodat, iar soarta societăţii este incertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La finalul conferinţei de presă primarul Mihai Stepanescu şi Aurel Marinescu, directorul CET au dat mână
La finalul conferinţei de presă primarul Mihai Stepanescu şi Aurel Marinescu, directorul CET au dat mână

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu a dat buzna peste oficialii de la CET, care au convocat de urgenţă o conferinţă de presă, în care să îşi exprime nemulţumirea faţă de datoriile pe care le are municipalitatea faţă de societate. Cei din conducerea societăţii au rămas fără cuvinte, iar soluţiile în coadă de peşte.

Oficiali din cadrul Grupului CET Energoterm Reşiţa au fost surprinşi astăzi, când în timpul unei conferinţe de presă, primarul oraşului Reşiţa Mihai Stepanescu a făcut o scurtă vizită pentru a explica micile neîntelegeri dintre cele două instituţii. Problema pusă în discuţie de directorul CET a fost atragerea de fonduri europene pentru modernizare. „Intenţia mea este să încercăm să folosim fondurile europene ca să eliminăm pierderile. Noi considerăm că Axa prioritară 4 este una viabilă, care ne poate asigura un împrumut care să ne scoată din impas, dar pentru asta avem nevoie de acordul Primăriei Reşiţa. Consiliul Judeţean deja a aprobat decizia noastră. Noi cerem şi de la primărie o parte, măcar din sumele restante”, a spus Aurel Marinescu, directorul CET Reşiţa.

În coadă de peşte

La rândul său, primarul Reşiţei Mihai Stepanescu a intervenit în explicarea acestei situaţii. „Avem două soluţii: aceptarea variantei de asociere cu slovacii sau accesarea de fonduri europene. Noi avem ca interes atragerea de fonduri pentru această societate. Până în cinci aprilie se vor lămuri toate problemele şi avem timp până la sfârşitul acestei luni, când va trebui trimis proiectul să avem o decizie finală”, a spus Mihai Stepanescu, primarul oraşului Reşiţa. La momentul, actual CET are datorii de 10 milioane de euro.  
Cele două posibilităţi de salvare a CET Reşiţa sunt următoarele: aplicarea de către Consiliul Local a proiectului cu finanţare europeană prin care se vor primii 20 de milioane de euro sau recuperarea celor 600.000 de euro investiţi în ascocierea cu firma slovacă Menert şi preluarea acestui proiect de slovaci.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite