Premieră ecumenică la Reşiţa, unde tineri din douăsprezece confesiuni pleacă în procesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva mii de reşiţeni sunt aşteptaţi în procesiune.
Câteva mii de reşiţeni sunt aşteptaţi în procesiune.

Reşiţenii sunt aşteptaţi cu ramuri de salcie, flori şi lumămâri, ca să primească mesajul de lumină al Episcopului de Caransebeş. În acest an, comunitatea crestină sărbătoreşte împreună cea mai importantă sărbătoare din calendar, Paştele.

Această coincidenţă face ca şi Sarbatoarea Floriilor să fie marcată deodată de toate confesiunile religioase. “În această duminică, pentru prima dată în Reşiţa va avea loc manifestarea religioasă intitulată Procesiune de Florii. Evenimentul este organizat de 12 grupe de tineri de diferite confesiuni, din Banatul Montan”, a declarat preotul Nicolae Mirişan, protopopul Reşiţei.

“Să fim lumină!”

Procesiunea are ca motto: “Să fim Lumină!” şi va începe duminică, la ora 19:00. Tinerii pleacă de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc, pe traseul: Biserica Reformată, Biserica Evanghelică, Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii”, „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Sediului Protopopiatului Ortodox Român, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi se va încheia în centrul civic. În mijlocul oraşului, are loc un program artistic, iar preoţii le vor transmite reşiţenilor un mesaj de lumină.

Cu participare deschisă

La eveniment participă Prea Sfinţitul Părinte Lucian, Episcopul
Caransebeşului, care va fi alături de tinerii organizatori şi preoţii lor. “Îi aşteptăm la acest eveniment, pe toţi reşiţenii care vor să primească lumina, cu ramuri de salcie în mâini, flori şi lumânări”, subliniază preotul Nicolae Mirişan, protopopul Reşiţei.



Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite