Cultura reşiţenilor este dată la schimb, în contul datoriilor UCMR către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După procese interminabile, între UCMR şi sindicate, care au luptat pentru Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, clădirea ajunge în administrarea Consiliului Judeţean. Forul a acceptat să o preia, în contul datoriilor pe care UCMR le are către Ministerul Finanţelor.

Casa de Cultură a Sindicatelor, aflată de câţiva ani în centrul unui litigiu între sindicatele reşiţene şi UCM Reşiţa pe tema dreptului de proprietate  ajunge în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Aleşii judeţeni au adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi o hotărâre prin care se solicită transmiterea Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului Finanţelor Publice în domeniul public al judeţului Caraş-Severin şi în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Bijuterie imobiliară      

Casa de Cultură deţine 9.360 mp de teren şi are o suprafaţă construită de 36551 de mp, care vor trece din proprietatea UCM Reşiţa în cea a forului judeţean. Hotărârea cosiliului va sta la baza unei alteia, însă de Guvern, de această dată. “Ministerul Finanţelor, în contul datoriilor pe care societatea le înregistrează la bugetul de stat, s-ar fi aratat interesat să preia imobilul”, a declarat Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Caraş-Severin. Acest lucru a devenit posibil după ce, la capătul mai multor ani de procese cu sindicatele reşiţene, UCM Reşiţa a devenit proprietara tabulară a clădirii şi terenului aferent. Valoarea clădirii şi a terenului urmează să fie stabilite de specialişti, astfel încât datoria societăţii la bugetul de stat, să poată fi compensată, măcar parţial.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite