Consilierii locali au împărţit bugetul de criză pentru anul 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1,5 milioane de lei merg luni către CET, în contul datoriei pe care o are Primăria
1,5 milioane de lei merg luni către CET, în contul datoriei pe care o are Primăria

Bugetul Reşiţei este similar cu cel de anul trecut, iar prioritare sunt achitarea datoriilor şi a salariilor. Consilierii locali n-au de obiectat în legătură de bugetul de venituri şi cheltuieli al municipalităţii pe anul 2010 şi au votat în unanimitate cum vor fi cheltuiţi banii oraşului. 

“Bugetul este aşa cum este. Priorităţile Consiliului Local pentru anul 2010 vor fi continuarea investiţiilor, asigurarea salariilor şi plata datoriilor”, a punctat, scurt şi la obiect, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. Consilierii locali au în vedere o serie de lucrări noi. Printre acestea se numără blocurile de locuinţe de pe Calea Caransebeşului – etapa a doua, devierea alimentării cu apă a stadionului Gloria, ridicarea unei săli de sport la Liceul Mircea Eliade, canalizarea şi racordul evacuării de ape uzate provenite de la platform CET.   
Buget de criză, cu sume la fel de mari

Pentru anul în curs, bugetul Consiliului Local se ridică la circa 120 de milioane de lei. Suma este sensibil egală cu cea din 2009. Atunci, consilierii prognozaseră un buget în valoare de peste 150 de milioane de lei, criza economică a făcut să se realizeze mai puţin cu circa 30 de milioane. Dinspre Consiliul Judeţean Caraş-Severin vin circa 100.000 de lei. Banii reprezintă sumele defalcate din TVA. Alţi 100.000 de lei provin din impozitul pe profit.  

Revenim cu amănunte

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite