Avalanşe de jafuri armate, ameninţări cu cuţite şi tâlhării, la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii se confruntă cu o avalanşă de jafuri
Reşiţenii se confruntă cu o avalanşă de jafuri

Reşiţa, cândva un oraş liniştit, s-a transformat acum într-o copie fidelă a cartierului Bronx. O dată pe lună, locuitorii sunt obligaţi să facă faţă jafurilor armate, ameninţărilor cu cuţite şi furturilor profesioniste. Oamenii legii s-au trezit şi ei la realitate şi încearcă să rezolve misterele jafurilor armate care au şocat Reşiţa.

Din seifurile unităţilor comerciale atacate au dispărut până acum nici mai mult, nici mai puţin de 240.000 de lei şi 5.000 de euro. Specialiştii în domeniu susţin că acesta este numai începutul. „Discrepanţa dintre realitate şi luxul la care aspiră oamenii, pe care îl văd la televizor şi la care nu au acces îi împing să săvârşească astfel de acte. Jaful armat de la sucursala Reiffeisen este doar începutul la ceea ce va urma”, declara psihologul criminalist Tudorel Butoi, în urma primului jaf. Spusele lui, din păcate s-au şi adeverit, astfel încât reşiţenii au început deja să se obişnuiască cu astfel de acte. Şocul veştii unui nou jaf armat nu mai e la fel de mare.

Lovitura bikerilor

Primul jaf armat care a avut loc la sucursala băncii Reiffeisen din Reşiţa a fost, de altfel şi o premieră în zona de vest a ţării. Cele două persoane care au jefuit, în dimineaţa zilei de 30 noiembrie, o sucursală bancară, ameninţând personalul cu pistoalele, au lăsat puţine urme, astfel că poliţiştilor nu le este uşor să le afle identitatea şi să le reţină. Comisarul-şef Grigore Stolojescu, noul şef al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, a recunoscut că, din cauza faptului că jefuitorii purtau căşti de motociclişti, este aproape imposibil să se desprindă elemente ajutătoare de pe camerele de supraveghere ale băncii. Angajatele aflate în unitatea bancară n-au putut nici ele să ofere prea multe detalii, astfel că, la patru zile de la întâmplarea care a tulburat liniştea oraşului, nu s-a reuşit întocmirea portretelor-robot ale celor doi indivizi. „Imaginile surprinse de camerele video nu sunt elocvente, pentru că cei doi erau mascaţi. Nu avem portretele lor, dar deţinem alte informaţii care ne-ar putea conduce spre identificarea şi prinderea acestora”, a precizat adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie, pe linie de poliţie judiciară, Nicolae Borteş.

image

Citeşte mai multe detalii despre acest jaf!



Şoc şi panică în rândul angajaţilor de la casino

Dacă autorii jafului armat de la sucursala bancară din Reşiţa au rămas încă necunoscuţi şi se bucură de libertate, nu la fel de norocoşi au fost şi cei doi tineri care, la primele ore ale zilei de 2 decembrie, au tâlhărit un local cu jocuri de noroc din centrul municipiului. După ce au fugit cu suma de 8.000 de lei şi trei telefoane mobile sustrase sub ameninţarea cu un cuţit de la cei doi angajaţi ai barului, cei doi tâlhari au plecat cu ajutorul unui complice spre Oraviţa. Pe raza localităţii Anina au fost, însă reperaţi de poliţişti şi conduşi la secţie. Asupra lor s-au găsit banii şi obiectele sustrase prin violenţă, ei urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu propunerea de reţinere pentru 24 de ore.

Angajaţii, în stare de şoc 


Personalul localului nu şi-a revenit din şoc nici acum. “Eu eram în bar, iar colegul meu stătea pe scaun lângă ruletă. Unul s-a năpustit asupra lui şi îl ameninţa cu un obiect ascuns sub mânecă, iar celălalt mi-a pus mie cuţitul la gât. Am încremenit când am simţit lama rece a cuţitului că apasă pe gâtul meu. M-am speriat, am început să ţip şi atunci m-a lovit puternic în faţă. Mi-a spart buza, m-a strâns foarte tare de gât şi cred că mi-a rupt un deget de la mână. Mi-a luat toţi banii din sertar şi mi-a zis că dacă mai fac gălăgie ne omoară. 

image

Citeşte aici alte detalii!


Super bingo: hoţii lovesc din nou

Pe data de 20 februarie, în jurul orelor 20.00, sediul Bingo Metropolis din Reşiţa a fost jefuit. Potrivit martorilor, doi bărbaţi înarmaţi cu un cuţit şi un pistol au intrat în clădire şi au pus în pericol viaţa angajaţilor. Hoţii au furat 80.000 de lei şi au fugit. Jaful este al treilea, în mai puţin de patru luni. La fel ca şi în cazul celui din luna noiembrie de la sucursala unei bănci din Govândari, sediul Bingo Metropolis din Reşiţa nu beneficiază de pază umană. Ba mai mult, obiectivul nu este dotat nici măcar cu camere de supraveghere, astfel că cercetările poliţiştilor se bazează acum numai pe declaraţiile luate de la angajaţi şi de la martori. “În jurul orei 20.00 am fost sesizaţi prin apel de urgenţă la 112, cu privire la faptul că la sediul Superbingo Metropolis, mai exact, la punctul de lucru al acestei societăţi comerciale, aflat pe Aleea Tineretului Nr.1, două persoane necunoscute, îmbrăcate în haine negre şi cu cagule pe faţă, au pătruns în interior şi au sustras prin ameninţare cu un pistol şi un cuţit suma de 80.000 de lei provenită din vânzarea biletelor ce se afla în seif”, a precizat inspector Adriana Beţa, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

image

Citeşte aici alte detalii!

Poliţiştii nu i-au prins încă pe cei care au dat lovitura la acest sfârşit de săptămână. Cercetările continuă încă. Oamenii legii au acum două cazuri nerezolvate în oraşul de pe Bârzava.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite